Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Reflex M Evolution
Välj produkt
Sportgolv

Reflex M Evolution

Reflex M Evolution är ett flerskikts träsportgolv med ytelastisk konstruktion för multifunktionella sportanläggningar.Underlagskonstruktionen bygger på enkla reglar varpå slitskiktet monteras direkt ovanpå reglarna. Systemet ger bra stötupptagningsförmåga - 58% - med mycket bra bollstuds. Luftspalterna mellan reglarna ger det typiska ljudet för sporthallar och golvet är ypperligt för basket på mycket hög nivå. Reflex är ett dynamiskt system och självklart bra i sporthallar med flera användningsområden. Reflex är behandlat med Tarkett Sports Lacquer, ett rep och-slittålig matt lack specifikt framtagen för idrottsutövande för att ge optimalt grepp. Golvet är lämpligt för fullvuxna >55kg. Ytan är även lätt att rengöra.
Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Ytbehandling: Sport Tech Lacquer
Total tjocklek: 56 mm
Tjocklek, slitskikt: 3,50 mm
Totalvikt: 15,9 kg/m²
Läggningsmetod: Flytande
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Reflex M Evolution
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Ytelastiska sportgolv

En ytelastisk konstruktion innebär att en större del av underlagskonstruktionen sviktar. Fördelning vid nedslag som löpsteg och hopp ger därför en annan känsla än punktelastiska golv - både relaterat till rörelse och ljud. 

Sporthall med ytelastiskt sportgolv från Tarkett
Uppbyggnad
REFLEX
  1. 22 mm parkettbräda
  2. Enkla reglar 60x20x2440 
  3. Tarfilm 100
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Reflex M Evolution