Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Natural Nuances
Välj produkt
Textilgolv - plattor

Natural Nuances

DESSO Natural Nuances är framtagen för att ge en mjuk touch i moderna urbana miljöer, med subtila ton-i-ton nyanser. Med en palett på 48 neutrala och grå toner är Natural Nuances ett perfekt val i byggnader med en stark arkitektur och i interiörer med material som exempelvis betong och stål. Subtila kontraster i garnstrukturen bidrar till att skapa en känsla av struktur och ljus till interiören som ger en lugn och minimalistisk känsla.Den breda paletten med naturliga nyanser gör det lätt att hitta den perfekta matchningen med övriga designelement. Alternativt kan man välja att addera starka accenter för att skapa avgränsande zoner och unika designuttryck.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Textile floor coverings (EN 1307)
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Construction Process: TUFTED
Gauge Rate: 1/10"
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Natural Nuances

Textilgolv - Var och när passar det?

Textilgolvets mest framträdande funktion är ljudreducering. Ett textilgolv skapar en tystare miljö som kan höja funktionaliteten i en lokal där människor behöver koncentrera sig eller vill slappna av. En annan funktion som kanske många finner förvånande är att textilgolv kan bidra till en renare inomhusluft.

Textilgolv för en bättre inomhusmiljö
Teknik- och miljöspecifikationer
Tillgängliga baksidor
more about backings
Tekniska specifikationer
Klassificering
Standard Tarkett
Produkttyp EN 1307 Textile floor coverings (EN 1307)
Klassificering för kommersiell miljö ISO 10874 33 Hög
Klassificering för bostadsmiljö - 23 Hög
Produktegenskaper
Prestandadeklaration
Tekniska egenskaper
Miljöegenskaper
Lär dig mer om Natural Nuances