Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Vårt miljöarbete
Extern artikel: Cirkulär golvhantering sparar råvaruresurser
Funktionsplasten i byggnader och konstruktioner har en långsam väg genom kretsloppet jämfört med förpackningsplastens snabba slit-och-släng – men den sackar också efter i återvinningsgrad. Branschledaren Tarkett kämpar för att ändra på det.
Segment

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Inom sjukvården finns många olika utrymmen med specifika krav. Våra golvlösningar är utformade med patienten och vårdpersonalens behov i åtanke.

29 collections

25 collections

9 collections

4 collections

31 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

I dagens skolor och utbildningslokaler ligger fokus på att skapa stimulerande och inkluderande pedagogiska miljöer för alla – från de allra minsta barnen på förskolan, till högstadieelever och universitetsstudenter.

18 collections

8 collections

13 collections

10 collections

11 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Butiker ska erbjuda en unik upplevelse som stärker varumärkets identitet, förbättrar kundens köpresa och bidrar till att skapa värde. 

36 collections

19 collections

9 collections

13 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Tarkett erbjuder golvlösningar för hotell och restauranger som skapar unika designuttryck för att stärka varumärket och kundupplevelsen.

24 collections

37 collections

34 collections

32 collections

35 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Tarkett har produkter för alla rum i ett hem – från vardagsrum till badrum – i alla tänkbara färger, mönster och format. Golv för alla smaker helt enkelt!

37 collections

36 collections

35 collections

13 collections

37 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Tarkett har golvlösningar för hela kontoret - från reception och mötesrum till enskilda kontorsrum och toaletter. Upptäck vårt breda sortiment. 

77 collections

80 collections

61 collections

78 collections

32 collections

Upptäck våra golvlösningar för olika utrymmen

Tarkett strävar efter att skapa funktionella och säkra sportarenor.  Ett bra sportgolv har hög slitstyrka och låg underhållskostnad under golvets livslängd.

16 collections

17 collections

22 collections

13 collections

22 collections

Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Hemsida Designgolv - LVT iD Revolution
Välj produkt
Designgolv - LVT

iD Revolution

iD Revolution är ett plastgolv producerat av återvunnen plast från bilrutor och biobaserad plast. Golvet innehåller varken ftalater eller PVC och samtliga råvaror har noggrant valts ut för att produkten ska vara ett bra val för både människa och miljö. Trots att hållbarhet stått i fokus för denna produkt finns ingen kompromiss med vare sig funktion eller design.iD Revolution har ett slitskikt på 0,55 mm och ytskiktet TopClean XP™, vilket ger golvet samma goda egenskaper som Tarketts övriga LVT-golv. Det innebär att det är lätt att städa och underhålla och att det har ett starkt motstånd mot repor, skrapmärken och fläckar från dagligt slitage. Kollektionen består av 12 populära trä- och stenmönster. De 9 trämönstren finns i tre olika plankformat och de tre stenmönstren finns i tre plattformat. 
Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Floor coverings based on thermoplastic polymers (ISO 19322)
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för industrimiljö: 42 Normal
Ytbehandling: TopClean XP
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla iD Revolution
0 format

Svanen- och Cradle to Cradle-certifierat

En Svanenmärkning innebär mycket höga krav på andelen återvunnen eller förnyelsebar råvara, vilket gjort att det i praktiken tidigare varit omöjligt för plastgolv att klara kraven, i och med att de traditionellt sett produceras av fossila råvaror. Denna produkt blir därför det första plastgolvet i världen som klarat kraven för en märkning.

iD Revolution är även det första LVT-golvet som är Cradle to Cradle certifierat på Guld-nivå.

iD Revolution Svanenmärkt plastgolv
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om iD Revolution