Support & Service
My Tarkett - Service online
My Tarkett ger dig större frihet och möjlighet till service 24/7. Genom att skapa ett konto kan du som är kund hos oss: – Beställa produkter och tillbehör online – Se om önskade produkter finns i lager – Se orderstatus och följa din leverans – Beställa prover – Se fakturor
Om Tarkett
Om Tarkett
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Vi arbetar långsiktigt och strategiskt för att minska resursuttag och klimatpåverkan genom cirkulär ekonomi, baserat på principerna för Cradle to Cradle® och filosofin Tarkett Human-Conscious Design®. Målet är att skapa en positiv inverkan på människors inomhusmiljö och på vår planet.
-
DESSO Serene
Välj produkt
Textilgolv - plattor | Cirkulära textilgolv | Lösläggning

DESSO Serene

DESSO Serene tillhör vår Circular Collection vilket innebär att vi kan återvinna den i vår egen anläggning. Det är en kollektion som tilltalar våra sinnen, taktil, mjuk och behaglig i både komfort och design.

DESSO Serene finns tillgänglig i 9 neutrala färgtoner, från svala, lugna nyanser till varma och inbjudande. Den är designad för att matcha perfekt med Serene Colour, en kollektion som består av 8 accent-toner och ger dig möjlighet att skapa flytande övergångar med hjälp av olika färger.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Textile floor coverings
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Quality & environment certifications: ISO 14001
Gauge Rate: 1/10"

Totala klimatavtrycket (Återvinning av uttjänt produkt)

 1.60 kg CO2/m2

Mitt projekts klimatavtryck
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla DESSO Serene
Vi hittade tyvärr inte det du sökte efter.
Vänligen kontakta kundservice för mer information.
Kontakta kundservice
Vill du minska ditt projekts klimatavtryck? Använd vår kalkylator för att utvärdera projektets klimatavtryck och få reda på hur du kan minska det genom återvinning.
Beräkna klimatavtrycket
Tarketts klimatavtrycksberäknare för golv

Kombinera DESSO Serene med DESSO Serene Colour för att skapa en naturlig övergång i olika utrymmen.

DESSO Serene Colour är uppbyggd för att ena sidan ska matcha med ett neutralt mönster från DESSO Serene-kollektionen. Detta gör det möjligt att kombinera färger efter behag och skapa en naturlig övergång och en enhetlig känsla i inredningen.

DESSO Serene & Serene Colour - Colour circle
Mer om DESSO Serene & Serene Colour
Designhistorian: More Than Human
Vid utvecklingen av textilkollektionerna DESSO Serene- och Serene Colour inspirerades våra designers av vetenskap och ny teknik. Vi tittade på hur vi som biologiska varelser svarar och reagerar på vår omgivning. På hur pulsen ökar och minskar beroende på vilka färger vi har i vår omgivning. Och på hur vår kroppstemperatur förändras av känslan av tyg mot kroppen eller ljudet av fotsteg.
Hur återvinner vi våra EcoBase-textilplattor?
Upptäck hur textilgolvsåtervinning går till på Tarketts anläggning i Waalwijk i Nederländerna. Hur vi med cirkulär ekonomi tack vare innovativ ny teknik och ett banbrytande samarbete med Aquafil.
Teknik- och miljöspecifikationer

Tarketts ReStart®- Återvinning av textilgolv

Tack vare ny teknik som utvecklats av Tarkett i samarbete med Aquafil, öppnas dörren för återvinning av upp till hälften av de ca 2 miljoner kvm textila golvplattor som läggs i Sverige varje år. Det nya systemet ReStart Textil innebär en potentiell klimatbesparing om ca 6 000 ton koldioxid årligen. I ett av de första projekt som har identifierats kan ca 4000 kvm golv samlas in för återvinning. 

Tarketts ReStart®- Återvinning av textilgolv
Lär dig mer om DESSO Serene