Att välja golv till kontoret

Att välja golv till kontoret

Välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? 
Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Här samlar vi artiklar om Tarketts golv för kontor. Hur golv kan påverka faktorer som inomhusluft, 
akustik och städbarhet eller hjälpa till att markera ytor och avstånd. Vi berättar om kollektioner med 
olika specialegenskaper samt delar med oss av tips och nyheter från oss på Tarkett.

Olika golvtyper

Textilgolv för kontor

Tarketts Desso textilgolv väljs idag för akustik, luftkvalité, hållbarhet och estetik. Textilgolv är den mest ljud- dämpande av alla golvtyper och flera av Tarketts kollektioner går dessutom att installera med akustikbaksida  som tillval. 

Vinylgolv för kontor

LVT är ett vinylgolv i platt- eller plankformat som är särskilt populärt i miljöer där inredningen ofta ändras eller byts ut.

Trägolv för kontor

Trägolv är den vanligaste golvtypen i nordiska hem, men passar också utmärkt på ett kontor. De är vackra, varma att gå på, fulla av liv.

Linoleumgolv för kontor

Våra linoleumgolv innehåller endast naturliga råvaror. Det är ett material som är både slitstarkt och ljuddämpande vilket gör att det lämpar sig utmärkt på ett kontor.

Homogena vinylgolv för kontor

Rullvinyl är kanske inte det första man tänker på när man ska inreda ett kontor. Men det är ett tåligt, vackert och praktiskt val med oändliga designmöjligheter som även fungerar i våtrum.

Circular Collection - Kollektionerna vi kan återvinna

Circular Collection omfattar alla de produkter som vi idag har ett fungerande insamlingssystem för (vinyl, linoleum samt textil) och där det insamlade materialet återvinns till ny råvara i golv.

Kontorsmiljön

Bättre akustik på kontoret

Många företag väljer att jobba lite extra med akustiken i zoner som mötesrum och andra ytor avsedda för samtal. Vi har effektiva golvlösningar för alla typer av kontor.

Bättre inomhusluft på kontoret

Tarkett har under decennier legat i framkant när det gäller golv som bidrar till en god inomhusluft. Inomhusluften påverkas av damm, fukt, koldioxidutsläpp, temperatur, ventilation och VOC.

Att skapa en arbetsplats där människor vill vara

På Tarkett har vi under flera år studerat vad kontorsarbetare tycker om sina arbetsplatser. Ställt frågor om prioriteringar och problem i arbetsmiljön. Så vad är viktigt för kontorsarbetande människor idag?

Det lättstädade kontoret

Tarkett utvecklar alla golv för att vara lätta att städa och underhålla med vanlig städutrustning och utan starka kemikalier. Läs mer om vad som passar bra på kontor här.

Att inreda med zoner

De flesta kontor behöver skapa vissa utrymmen som främjar samarbete och andra som främjar koncentration. Idag finns också behovet att skapa möjlighet till fysiska avstånd.