Vår utställning Snowtopped under Stockholm Design Week 2019
Vår utställning Snowtopped under Stockholm Design Week 2019

Snowtopped – ett vinterlandskap i böljande former

Högt ovan takåsarna med en vidsträckt utsikt över huvudstaden, äger utställningen Snowtopped rum under Stockholm Design Week. Snowtopped är en installation skapad av Tarkett i samarbete med Note Design Studio som visar på nya designmöjligheter med material som traditionellt brukar läggas som golv. 


Snowtopped gick att besöka på Stockholm Under Stjärnorna, hotell At Six  i Stockholm under Stockholm Design Week, 4-8 februari kl 10.00-15.30. 

Inspiration från det nordiska vinterlandskapet 

Inspirationen till Snowtopped är hämtad från det nordiska vinterlandskapets mjuka och böljande siluett. Ett landskap där snötoppar i olika storlekar och former skapar en suggestiv miljö för besökaren att vandra runt i, med en känsla av att vara omsluten av snö och inte veta vad som döljer sig därunder. Färgskalan skiftar i vita och ljusgrå toner och de subtila mönstren skapar skimrande effekter som påminner om olika lager av snö.


”Vi ville utforma en miljö som lyfter fram mångsidigheten och flexibiliteten i själva materialet och göra det på ett oväntat sätt”, säger Charlotte Ackemar från Note Design Studio.


Snowtopped är skapad med Tarketts homogena och hållbara plastgolv i iQ-serien, ett golvmaterial som återfinns i offentlig miljö världen över och som tillverkats i Sverige sedan 1940-talet.


2019 års installation är en fortsättning på det framgångsrika samarbetet mellan Tarkett och Note Design Studio som inleddes vid förra årets Stockholm Furniture Fair. Då blev The Lookout utsedd till ”Editors’ Choice Award for Best Stand”. The Lookout vann dessutom Dezeen Awards 2018 inom kategorin Small interior och är nominerad i Frame Awards 2019.

Utställningen

Plats: Stockholm Under Stjärnorna, Hotell At Six, Brunkebergstorg 2 i Stockholm

Utsällningen var öppen 4-8 februari 2019.

Läs mer om Tarketts iQ golv

Se filmen som spelades in på Snowtopped

Du kanske också är intresserad av:
Tarketts homogena iQ golv
Allt du behöver veta om Tarketts iQ golv

iQ är Tarketts välkända homogena plastgolv för offentlig miljö. Det håller högsta kvalitet och har många funktionella fördelar – utan att behöva ge avkall på...

iQgolv från Tarkett med roliga mönster skapat av svetstrådar
Hold The Line - en formstudie

Konceptet ‘Hold the Line’ har inspirerats av färgsprakande sportplaner sedda ur ett fågelperspektiv där vi sätter svetstråden i fokus.