Design
Design

Precis som med mode, påverkas inredning av trender inom allt från konst till arkitektur till teknik och livsstil. Varje år sätter våra duktiga designteam, med 60 medarbetare i fyra europeiska center, samman en gemensam vision för de färger, mönster och material som ska ingå i våra produkter. Sedan tas ett antal internationella golvkollektioner fram och anpassas efter lokala förhållanden och preferenser. Utgångspunkten är att skapa en god design för alla sorters utrymmen och som bidrar till en ökad livskvalitet och en ren och trygg inomhusmiljö.

Skräddarsydda textilgolv

Våra Desso textilgolv finns både som rullvara och i plattor och kan skräddarsys in i minsta detalj. Våra textilgolvsdesigner hjälper dig att skapa specifika färger och dimensioner för en alldeles egen, personlig design. Med det webbaserade verktyget ”Create Your Own AirMaster®” kan du testa och skapa färgkombinationer och direkt se din design i olika förvalda miljöer. Genom att mixa bakgrundsfärger och accentfärger i de 16 olika kollektionerna, har du  över sex miljoner kombinationsmöjligheter.
Läs mer om Create your own airmaster

Floor Is The New Playground

Lekfullheten har inga gränser med de oändliga möjligheterna i vårt sortiment med vinylplattor och plankor från iD Inspiration. De finns i olika storlekar, former och hundratals färger, vilket gör att de kan mixas och matchas för att uppnå ett eget designuttryck. Utgångspunkten är att golvet är ett viktigt inredningsmaterial som gör det möjligt att skapa starka, kreativa designkoncept i framförallt butiksmiljöer. Med våra LVT Designkollektioner har lekfullheten och designmöjligheterna inga gränser.

För mer inspiration, besök vår webbplats där vi samlat alla våra LVT-golv.

Nyskapande designsamarbete på Stockholm Furniture Fair

2016 medverkade Tarkett på Stockholm Furniture Fair för första gången på många år. Montern "The Barn" som väckte stor uppmärksamhet, var en hyllning till svensk trätradition och bestod av en lada helt byggd av våra vackra trägolv.  Målet var att visa Tarkett ur ett nytt perspektiv med betoning på all vår kunskap om trä. För att förstärka känslan av hantverk, valde vi att göra Tarkett-loggorna av nästan 3000 stycken 75 mm dekorspikar som bildade vackra konstverk i sig.
Montern utformades av Florian Bougault, creative director på Tarkett i Paris, tillsammans med det svenska marknadsteamet.

Färg och design påverkar vårt välbefinnande

Dagens breda sortiment av golvdesign ger många valmöjligheter när det gäller färger, strukturer och visuella effekter. Golvens estetiska utformning har en emotionell inverkan på människor. I kombination med exempelvis ljud och ljus hjälper designen till att skapa stimulans och kreativitet - eller lugn och avkoppling.

Detta är särskilt viktigt att tänka på i  sjukvårdsmiljöer. Här kan designen bidra till att skapa en känsla av trygghet och igenkännande som lugnar patienten och bidrar till läkningsprocessen.  Den kan också göra det lättare att orientera sig samt förstärka rummens utseende och funktion.

Våra designers har i samarbete med specialister och psykologer undersökt dessa influenser i olika miljöer för att utveckla optimala mönster och färgkombinationer. All denna kunskap har samlats i olika guider för som gör det lättare att välja rätt lösning för varje utrymme, t ex sjukhus, vårdlokaler för personer med demenssjukdomar samt utbildningslokaler för små och stora barn.

Om du är intresserad av att veta mer om våra färgstudier, tveka inte att kontakta oss.

Du kanske också är intresserad av:
Framtidens innovativa golv
Framtidens innovativa golv

Våra 180 forsknings- och utvecklingsexperter på 24 laboratorier världen över, arbetar varje dag med att utveckla innovativa golvlösningar och -tjänster som skapar värde för dem som använder golven.