DESSO Axminster - ett vävt lyxgolv i ull

DESSO Axminster - ett vävt lyxgolv i ull

Axminster är den klassiska produkten för hotell och rederier. Det är en vävd matta med en skuren lugg av ullgarn. Materialet vävs i så kallad broadloom, det vill säga i en bred väv utan sömmar. En Axminster ger möjlighet till komplexa mönster och sofistikerad design men tar tio gånger så lång tid att producera som ett tuftat golv.

DESSO Axminster

Tarketts DESSO Axminster är mer slitstark och kompakt än liknande produkter på marknaden. Garnet består av tre trådar som tvinnas ihop 3,3 varv, jämfört med marknadens standard som har två trådar som tvinnas ihop 2,8 varv. Kvaliten på Axminster kommer annars ur tillverkningsprocessen i sin helhet, kvaliteten på ullen och hur den vävs.

Axminster produceras på beställning. Varje Axminstergolv specialtillverkas utifrån kundens önskemål. Det finns ett bibliotek av mönster att utgå ifrån men många väljer också att ta fram en egen design. Axminster installeras på traditionellt vis, vilket innebär att materialet sträcks ut på trälister och limmas mot underlaget.

Axminster som standard

Tarketts Axminster tillverkas av 80% ull och 20% polyamid. Det är ett tjockt golv som känns mjukt att gå på med en lugg på 8 mm och möjlighet till olika typer av baksidor.

Axminster med textur

Axminster fick nyligen ett nytillskott, Axminster Sculpt, som är vävd med olika garnlängd vilket ger en tredimensionell effekt. Axminster Sculpt är unik på marknaden.

Axminster som textilplattor

Axminster kan produceras som textilplattor också. Det är något vi till exempel gör för amerikanska casinos som vill ha Axminstergolvets mönster och kvalitet men samtidigt tillgång till golvet.

Du kanske också är intresserad av:

DESSO & Ex Nature golv
Hotellkoncept - varför design är en viktig nyckel till framgång

Design spelar en viktig roll för att ge hotellverksamheten en identitet, oavsett om det gäller ett boutiquehotell eller en hotellkedja.

Hotelltrender
Trender inom hotell- och hospitalitybranschen

En bransch i förändring. Experter från Tarkett ger sin syn på hotellbranschens utveckling och vilka utmaningar men framförallt möjligheter vi står inför.

Boutiquehotel STAATS Haarlem
Boutique Hotel Staats

Unika STAATS Boutique hotel valde att lägga in Tarkett Desso textilgolv för att skapa en lyxig och ombonad känsla.

Relaterade kollektioner: