DESSO Mode Collection

DESSO Mode Collection

En kollektion – 5 mönster – 42 färger

DESSO Mode är en kollektion där designen står i fokus, klassiskt men ändå modernt. Den gör det möjligt att skapa spännande och lekfulla ytor för både arbete och avkoppling. Kollektionen är speciellt framtagen för hotell, men passar också bra på ett kontor.

Förutom stabiliteten har Mode många fördelar – den är lätt att installera, underhållet är enkelt och det går att byta ut en platta eller flytta en hel sektion om man skulle önska. Som standard är DESSO Mode försedd med en akustikbaksida av filt, DESSO SoundMaster Lite. Den är behaglig att gå på, men framförallt så absorberar den ljud och har en stegljudsdämpning på 35dB. 

Fem designs i 42 färger

Kollektionerna Avenue, Eclectic, Scenic, Metropol och Vista har alla en distinkt personlighet och ger en komfortabel lyxig känsla. Mode är tät med en strukturerad yta. Varje design finns tillgänglig i hela 42 olika färger, vilket gör det möjligt att skapa unika rum. Nyanserna går från livliga till mer neutrala toner. Kollektionerna bjuder på en modern tolkning av Art Deco, trendriktiga geometriska mönster och brokig texturdesign.

Desso Avenue

Art-Deco inspirerade DESSO Avenue har en design som kombinerar nostalgi och trend. Det är en lyxig textilgolvskollektion med en livlig färgpalett i 42 olika nyanser och rik textur i designen. Det ger dig som designer en verklig möjlighet till kreativitet och att skräddarsy en lösning. 

DESSO Eclectic

Den klassiska men samtidigt samtida designen av Desso Eclectic gör den tidlös. Den vävda ytan skapar ett unikt mönster som påminner om en krusig vattenyta. Kollektionen finns i 42 färger. Genom att välja en nyans som sticker ut, förstärks mönstret och resultatet blir ett estetiskt vackert och iögonfallande golv.

DESSO Metropol

DESSO Metropol är en fräsch och ungdomlig kollektion med geometriska mönster som finns i 42 färger. Allt från en diskret till en väldigt iögonfallande färgton som gör det möjligt att skapa spännande och lekfulla ytor för både arbete och avkoppling. 

DESSO Scenic

DESSO Scenic har en velourliknande yta som framhäver komfortkänslan. Genom att kombinera ljusa och mörka nyanser skapas vackra skuggeffekter i textilmattan.

DESSO Vista

DESSO Vista skapar en tidlös känsla av lyx genom sina sofistikerade former och diskreta textur som framhävs genom ett samspel mellan ljust och mörkt. Resultatet blir en estetisk look och en känsla av hög kvalitet. 

Färgöversikt

DESSO Mode Collection - Colour Overview

SoundMaster® Lite som standard

DESSO SoundMaster® - akustikbaksida
Lägre ljudnivå innebär högre effektivitet. Tystare miljöer förebygger hälsoproblem, reducerar stressnivån gör det lättare att koncentrera sig. Detta är extra viktigt i öppna kontorslandskap där människor behöver arbetsro samtidigt som möjligheten till både privata samtal och större möten måste finnas. 

100% ECONYL®

DESSO Mode-kollektionen innehåller 100% ECONYL som tillverkas av återvunnet nylon från bland annat gamla fisknät samt garn från Tarketts egen återvinningsanläggning för textila plattor.

DESSO EcoBase-baksida

DESSO EcoBase är fullt återvinningsbar i vår egen produktionsprocess och innehåller minst 80% återvunnen kalk från den lokala dricksvatten-industrin (1). 2015 blev DESSO EcoBase Cradle to Cradle -certifierat på guldnivå och uppnådde platinumnivå för materialhälsa.

1 Lloyds Register garanterar att EcoBase-baksidan är återvinningsbar och att den återvunna kalken är från pre-consumer av återvunnet material.

Bildgalleri

Rekommenderade kollektioner