DESSO & Patricia Urquiola carpet tile collection with graphic patterns

DESSO & Patricia Urquiola

Tekniskt avancerad med sofistikerad design

Patricia Urquiola behöver ingen närmare presentation för den som är intresserad av design. I ett nära samarbete med vårt designteam har hon genom sin skicklighet skapat ett textilgolv med ett mjukt rutmönster och mycket djup. Det cirkulära koldioxidavtryck är mycket lågt, endast är 1,03 kg CO₂/m². Färgpaletten består av 12 kulörer i neutrala, dämpade toner och ljusare accenter som samtliga kan kombineras med varandra. 

Desso and Patricia Urquiola for the new carpet tile collection from Tarkett

Taktil textil med uttrycksfulla detaljer

Urquiola har hämtat sin inspiration från vävd textil och i den nya kollektionen kan man se uttrycksfulla detaljer och samma inbjudande mjuka egenskaper som finns hos stickat och ylle. Urquiola ville frångå de organiska linjer som är vanligt förekommande inom design idag, och valde att bädda in ytterligare detaljer från textilier som tweed och bouclé för att skapa ett bestämt grafiskt mönster.

 

DESSO and Patricia Urquiola graphic carpet tiles for workplace

Tre dimensioner

Genom mästerlig hantering av färger i ett rutnätsliknande mönster har Urquiola framgångsrikt försett golvplattorna med en känsla av djup. Denna slående visuella effekt ger golvet ett mjukt, texturerat och nästan tredimensionellt utseende.

DESSO and Patricia Urquiola soft and textured carpet tiles

Kreativt samarbete

Ett framgångsrikt samarbete mellan designer och tillverkare kännetecknas av att de två parterna delar kunskap, erfarenhet, nyfikenhet och en beslutsamhet att skapa en vacker och nydanande kollektion.

För Urquiola var dialog och ett öppet utbyte av idéer grundläggande i samarbetet med Tarkett. Man arbetade sida vid sida, utforskade och experimenterade, för att göra denna tekniskt avancerade kollektion till verklighet.

Delat ansvar

Tarkett och Urquiola delade redan från början en gemensam vision; att skapa en textilkollektion med lägsta möjliga miljöpåverkan. Denna vision har resulterat i en kollektion som är fullt återvinningsbar med ett imponerande lågt cirkulärt koldioxidavtryck på 1,03 kg CO₂/m².*

Färger

colourful and graphic carpet tile collection for new spaces

DESSO & Patricia Urquiola

Genom sin skicklighet har Patricia Urquiola skapat ett textilgolv med ett mjukt rutmönster och mycket djup. Sofistikerad design i kombination med cirkularitet.

Bildgalleri

* According to the Environmental Product Declaration (EPD) S-P-08561 – DESSO & Patricia Urquiola externally verified by Bureau Veritas, based on the total carbon footprint (Modules A-D) with a closed loop circular recycling scenario.