Hebekk Skola i Norge

Hebekk Skola i Norge

2018 | Ski, Norge

Bildgalleri

Viktigt samarbete för bästa möjliga resultat!

Det omfattande renoverings- och tillbyggnadsarbetet på Hebekk skola i norska Ski stod klart sommaren 2018. Att skolan skulle fungera på ett sätt som bidrog till ökad trivsel och förstärkte skolans identitet var något som var viktigt för både de anställda och arkitekten.

Färgpaletten som använts är baserad på kunskap om färgers påverkan på både människor och ungas inlärningsmiljö, och är framtagen i ett samarbete mellan Planforum Arkitekter och Dagny Thurmann-Moe som är expert på kulörer. Man tittade på funktion och användningsområde och färgsatte därefter de olika rummen. Hänsyn är också tagen för ökad trivsel i personalutrymmen.

Golven var en viktig byggsten i utvecklingen av konceptet

3600 kvadratmeter golv från Tarketts akustiska golvkollektion Tapiflex Excellence 80 har installerats på skolan. Det är ett heterogent plastgolv med hög slitstyrka och bra ljuddämpande egenskaper. Tapiflex Excellence 80 har dessutom bra gångkomfort och är ett golv med kostnadseffektivt underhåll.  Kollektionen består av ett stort urval av färger och mönster, vilket gjorde att arkitekten tillsammans med kulörexperten kunde välja golv som passade färgpaletten.

Tarkett var en del av processen tillsammans med arkitekter, skolans anställda och underhållsansvariga för att säkra kompetens om golvet, både vad gäller material och det mest effektiva underhållet. 

Allt detta är viktiga byggstenar för att försäkra sig om att skolan behåller sitt estetiska uttryck i många år framöver.

Förslag på kollektion

Om

Ökad trivsel stod i fokus när Hebekk skola i norska Ski skulle renoveras och byggas ut. Här kan du läsa mer om det färgglada projektet.

Arkitekt/Designer

Planforum Arkitekter

Segment