Human Fascination textilgolv – inspirerad av naturens vidsträckta landskap

Human Fascination textilgolv – inspirerad av naturens vidsträckta landskap

Öppna vidder, stormiga hav, ogenomträngliga skogar och höga berg; landskap som trollbinder oss människor. Vi vill uppleva dem, känna och utforska dem, och sträva att bli ett med naturen. Alla dessa vidsträckta landskap inspirerar oss och slutar aldrig att fascinera.

Human Fascination är det senaste tillskottet till Desso-familjen, en hyllning till naturens mångfald så väl som dess skörhet. Kollektionerna har en abstrakt design som påminner oss om de landskap vi beundrar – från det storslagna panoramat över en åker, till en blomma sedd ur den allra minsta insektens ögon. Textilplattornas former och färger har sitt ursprung i naturen och har tillverkats med vår planets skönhet och sårbarhet i åtanke. Lika mycket som dessa landskap fascinerar oss, lika stort behov har vi av att skydda dem. Om vi vill kunna inspireras av dessa panoraman i fortsättningen måste vi hitta ett sätt att arbeta med naturen utan att skada den. Ett sätt att ta, men också ge tillbaka – och ge tillbaka mer än vi tar. Tarkett inspireras i sin designfilosofi av den cirkulära ekonomin och vi skapar golv av material som kan återvinnas, återanvändas och göras om till nya produkter. Alla Desso textilplattor i Human Fascination-kollektionen tillverkas med respekt för miljön och gör det möjligt att inreda på ett hälsosamt och hållbart sätt.

Granite

Vandra på ett berg med Granite-plattorna

Breccia

Gå på stadiga klippor med kollektionen Breccia

Arable

Låt naturen tala till dig med kollektionen Arable

Flores

Förlora dig på en blomsteräng med Flores

Hållbarhet

På Tarkett vet vi att vår planet och dess fantastiska naturresurser måste bevaras och skyddas, och vi skapar våra golv med största respekt för miljön. Kärnan i vår hållbarhetsstrategi ”Doing Good. Together.”, är engagemanget för hälsa och välbefinnande. Med fokus på tre nyckelområden – Design för livet, Cirkulärt och Samarbete – arbetar vi för att bevara naturresurser, förbättra människors liv och bidra till en friskare planet tillsammans.

De kollektioner som ingår i Human Fascination-familjen; Breccia, Granite och Flores, är alla Cradle to Cradle®-certifierade på silvernivå. Plattorna har EcoBase-baksida som är 100% återvinningsbara och tillverkade till minst 80% av återvunnen kalk från dricksvattenanläggningar. Dessutom är alla våra produkter tillverkade av ECONYL®, ett 100 procent regenererat nylongarn gjort av återvunnet avfall såsom gamla fiskenät och mattgarn från vår egen Tarkett Refinity-inrättning.

Genom miljömedvetna tillverkningsprocesser och återvinningsbara material vill vi skapa hälsosamma utrymmen med hållbara golv som är bra för både människor och miljö.
 

Du kanske också är intresserad av:

Human Fascination Breccia textilgolv
Human Fascination: Breccia

Upptäck vår Breccia textilgolvskollektion: den subtila ådringen i marmor och mineraler återspeglas i en energifull färgpalett bestående av sju nyanser.

Human Fascination Arable textilgolv
Human Fascination: Arable

Med inspiration från flera hundra år gammal åkermark och solsvedda jordbrukslandskap påminner Arable-kollektionen oss om en plats där naturliga landskap mött människan.

Human Fascination Granite textilgolv
Human Fascination: Granite

En dämpad, jordig palett möter rika, kryddiga toner och den tredimensionella framtoningen ger textilplattorna ett oförutsägbart uttryck.

Human Fascination Flores textilgolv.
Human Fascination: Flores

Flores har de mångskiftande blomsterängarna och den artrika växtvärlden som förebild. Sex flerfärgade plattor fångar den rika mångfalden i vår flora.