Hygien och rengöring

Hygien och rengöring

Undersökningar visar att städkostnaden för ett golv är 10 gånger högre än inköpskostnaden. Vi vet också att lokalvården är en av de största kostnadsposterna i ett sjukhus fastighetsbudget och att golv i offentlig miljö i regel byts efter 20 år.

Läs mer om olika ämnen inom hygien och städekonomi.

Städekonomi på sjukhus

Att sköta 10 000 kvadratmeter golv på ett sjukhus kostar varje år cirka 3–4,5 miljoner kronor. Det innebär att det efter bara två år har lagts lika mycket pengar på att städa golvet som det kostade att köpa in och lägga golvet från början.

Arbetsplatsen idag och efter Covid-19

Oavsett hur den kort- eller långsiktiga arbetsplatspolicyn ser ut efter Coronaviruset vill vi på Tarkett hjälpa till. Vi kan erbjuda hjälp med design och inspirera till arbetsplatser som hjälper medarbetarna att hålla social distans. Självklart kan vi göra detta via webbmöten.

Städning och kostnader på äldreboende

Efter bara två år har lagts lika mycket pengar på att städa golvet som det kostade att köpa in och lägga golvet från början. Ser vi till golvets livslängd står kostnaden för inköp bara för 8 procent medan kostnaden för underhåll står för hela 92 procent

En god städekonomi

Hygieniska och väl underhållna byggnader sprider ett positivt budskap i alla sorters utbildningsmiljöer. Ännu viktigare är att de bidrar till hälsa och välbefinnande hos personerna som använder dem.

Skötsel & underhållsprodukter för Tarketts golv

Det är viktigt att rengöra och underhålla golvet där hemma. Det finns många olika sätt att göra det på och det beror även på vilket golv ni har. Här kan ni läsa om produkter för skötsel och underhåll av golv.

Lägsta möjliga livscykelkostnad

Golvet är en del av en helhet och varje enskilt golv ingår i ett större sammanhang. Ett golv ska fungera i de mest skilda utrymmen, det ska uppfylla många olika användningskrav och det ska dessutom bilda grunden för inredning och design.

Hygien och fläcktålighet på sjukhus

En yta som är tät och slät och som tål rengöringskemikalier skapar förutsättningar för en hygienisk miljö. Fläcktålighet och kemikalieresistens är viktigt både för hygien och för att ytan ska bibehålla ett fräscht utseende under lång tid.

Hygien och resistens mot fläckar på äldreboenden

På ett äldreboende ska man ställa höga krav på hygien. Miljön är viktig då många av de boende har en bräcklig hälsa och är infektionskänsliga.

Renrum

Renrum för känsliga och tekniskt krävande miljöer. Renrum (på engelska: Clean Room) är den mest känsliga och tekniskt krävande miljön där hygien och renhet är kritiskt.

Textilgolv skapar en bättre inomhusmiljö

Ett textilgolv av hög kvalitet kapslar in damm och partiklar och håller kvar dem tills du dammsuger. Det finns förstås också subjektiva skäl till att välja ett textilgolv.