iD Mixonomi tar golv till en ny kreativ nivå

iD Mixonomi är ett modulärt vinylgolv med 11 olika geometriska golvformat och 34 färger som kan mixas med varandra. Det ger unika möjligheter för arkitekter och inredare att designa spännande och skräddarsydda golvlösningar med oändliga kombinationsmöjligheter.

I april 2017 vann iD Mixonomi produktdesignpriset i den ansedda internationella designtävlingen Red Dot Award 2017.


•    11 olika golvformat
•    34 livfulla färger
•    Oändliga kombinationsmöjligheter

 

Testa att färgsätta ett mönster med Online configurator

34 färger i fem färgpaletter med inspiration från platser runt om i världen

  

Den intensiva och exotiska färgpaletten ”Indisk temarknad” är en mix av solgult, orange och brunt inspirerat av kryddor, läder, choklad och terrakotta. Den här palettens färger är både eleganta och naturliga. Idealiska för sofistikerade interiörer med exotisk touch, som skönhets- och modebutiker, restauranger och kaféer.

Inspirationen till den varma och intensiva färgpaletten kommer från Indiens mest kända monument, Taj Mahal. En helig plats som byggdes till minne av Mumtaz Mahals, Mogulkejsarens fru, efter hennes död. Monumentet personifierar värme och livfulla färger som associeras med Indien.

Den lugna och harmoniska färgpaletten hämtar inspiration från naturmaterial som trä, mineraler och lera. Färgerna är naturliga med ett urval av vitt, beige och grått. Denna sobra men varma uppsättning färger passar bra till mysiga interiörer, som spa-hotell, restauranger och konceptbutiker.

Inspirationskällan till denna färgpalett är Londons berömda landmärke, Big Ben, även känd som Elizabeth Tower.

Den här dynamiska och iögonfallande färgpaletten består av ett stort urval av starkt gröna, blå och röda färger. Det här är de färger du kan använda för att skapa lekfulla och djärva interiörer som pop up-butiker, sportbutiker, hotell lounges eller trendiga kaféer.

Denna färgpalett inspirerades av ljusa och färgglada St. Basil's Cathedral som ligger på Röda torget i Moskva.

 

Färgpaletten lekfulla pasteller har ett urval av mjuka gröna, blåa, rosa och gula färger - allt inspirerat av bakelser och karameller - för att skapa ett lekfullt och charmigt utseende. Dessa färger passar bra till retroinredning som konditorier, glassbarer, underklädesbutiker eller skönhetsbutiker.

New Yorks Frihetsgudinna är inspirationen bakom denna mjuka färgpalett med färger som för tanken till ett lugnt hav vid gryningen.

Här kommer inspirationen från ädla material som sammet, ädelstenar och mörka skogar.  I det här urvalet hittar du en samling av mörka och intensiva toner av grönt, blått, rött och kaki. Det perfekta valet för interiörer som eleganta hotell och barer, teatrar, biografer och skönhetsbutiker.
Färgpaletten inspirerades av Hagia Sophia, en av Istanbuls mest kända monument. Hagia Sophia symboliserar det orientaliska arvet och dess kultur.

iD Mixonomis konfigurator är ett webbaserat verktyg med ett inspirationsbibliotek. Här finns förslag på ett 30-tal olika mönsterläggningar som du kan färgsätta och överföra till CAD.

Börja skapa

Motiveringen från den oberoende och internationella juryn var "variety, expressiveness and creativity are the hallmark of the modular vinyl floor tiles of the iD Mixonomi range. They give rooms a unique atmosphere thanks to their sophisticated style."

 

Läs mer på Red Dot Award website