iQ som designmaterial

iQ som designmaterial

Skapa en unik design på golv, möbler och väggar

Tarketts iQ-golv tillverkas i Ronneby och är kända för hög slitstyrka och lång livslängd. Materialen är fullt cirkulära och kan återvinnas efter användning vilket sparar både klimatutsläpp och uttag av jungfruliga råvaror.

Tarketts innovationsarbete kring hållbarhet och design har inspirerat arkitekter att använda golvmaterialen som designelement i både traditionella användningsområden som sjukhus, skolor och äldreboenden och i nya inredningsprojekt inom konceptstarka butiker, privata hem och högprofilerade kontor. Här har vi samlat några exempel från de senaste åren.

Inspireras av våra samarbeten och projekt

Återvinning av spill och gamla utrivna homogena plastgolv

Tarkett har utvecklat en unik teknik som i industriell skala kan rena gamla golv från lim- och spackelrester. För varje kvm iQ-golv som återvinns minskar klimatutsläppen med 10 kg CO2.

“New Perspectives” – iQ Natural tolkat av Teklan

iQ Naturals många möjligheter som inredningsmaterial har här inspirerat bildserien “New Perspectives” av den tongivande arkitekturfotografen Tekla Evelina Severin.

Hold The Line - en formstudie av linjer, färger och former

’Hold the Line’ är resultatet av ett nära och kreativt samarbete mellan svenska Note Design Studio och våra begåvade tekniker. Vad gömmer sig mellan fogarna på våra slitstarka iQ-kollektioner?