iQ Surface lanseras på utställningen "Formations" under Milano Design Week

09 April 2019

Milano Design Week har blivit ett "måste-event" att besöka för arkitekter och designers från hela världen. Det innehåller den internationellt kända mässan Salone del Mobile på FieraMilano och Fuorisalone, en rad olika events som äger rum på olika platser i Milano under veckan, såsom Brera Design District men också Tortona Design Week, 5 Vie, Porta Venezia med mera. Milano Design Week är en referenspunkt för arkitekter och designers och vi är mycket förväntansfulla över att få vara en del av Fuorisalone i år med vår utställning Formations. 

Länk till pressreleaser om Formations och iQ Surface

Formations utforskar ett nytt designspråk

Under Milano Design Week har Tarkett valt att samarbeta med Note Design Studio och Magis med utställningen Formations. Här lanseras Tarketts nya kollektion iQ Surface som är framtagen i samarbete med Note. I Formations ifrågasätts våra föreställningar om proportioner genom en lek med kända arkitektoniska former. Här, i den historiska byggnaden Circolo Filologico Milanese, i Brera Design District, möts modernitet och tradition i en hyllning till hur designspråk kan omformas till nya kreativa uttryck. 

Den nya homogena plastkollektionen iQ Surface lanseras på utställningen Formations

Den nya kollektionen iQ Surface är resultatet av ett kreativt samarbete mellan Tarkett och Note Design Studio. Det är en kollektion där funktion, färg och form får ta lika stor plats och är en ny generation designade ytskikt av homogena plastmaterial för såväl väggar, möbler som golv.

Sammansättningen av färger och nyanser har varit utgångspunkten i designarbetet med iQ Surface. I ett naturligt steg mot en modernare färgpalett har Note skapat fem teman, baserade på distinkta färgfamiljer: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed och Vivid. Olika beige nyanser håller ihop den nya kollektionen, antingen på ett subtilt sätt eller som genomträngande accenter. Minst två färgställningar återkommer i de olika färgfamiljerna och ingen design känns monoton, vilket gör det enkelt att kombinera olika referenser.