Join the Loop!

Join the Loop!

11 December 2023

I början av 2024 kommer vi lansera en ny iQ-kollektion med hela 50 procent lägre klimatavtryck jämfört med andra iQ-golv. Det blir det första vinylgolvet som tillverkas av minst 65 procent återvunnet postkonsumentmaterial, det vill säga material som skickats tillbaka av våra kunder via ReStart-programmet. Detta innefattar både installationsspill och gamla golv.

Den nya kollektionen är inte bara en produkt, den bygger på ett samarbete mellan olika aktörer – The Loop. Då tillverkningen begränsas av den mängd material vi får in, kommer kollektionen i första hand erbjudas till kunder som bidrar med insamlat material. Kollektionen är framtagen i samarbete med Note (design studio) som bland annat också designat iQ Surface och flertalet framgångsrika utställningar för Tarkett.

The Loop Design Lab

För att visa hela processen har vi har skapat en fysisk pop-up tillsammans med Note – The Loop Design Lab. Det är ett kreativt labb där du som besökare kan uppleva materialet och dess resa, materialets utveckling, se Notes moodboards, färgprover, och se en fysisk modell växa fram som visar den faktiska produktionen av materialet i fabriken i Ronneby. 

Se hur allt hänger ihop och bygger på samarbete mellan människor. Alla bitar är viktiga. Join the Loop!

The Loop Design Lab ligger på Nytorgsgatan 23 i Stockholm. Anmäl ditt intresse här eller kontakta din säljrepresentant för att boka ett besök.