Tarkett och Studio RENS avslöjar de dolda sidorna av linoleum i utställningen Lino Undercover

Tarkett och Studio RENS avslöjar de dolda sidorna av linoleum i utställningen Lino Undercover

14 November 2023

I ett unikt och utforskande samarbete med golvtillverkaren Tarkett lyfter den nederländska designduon Studio RENS fram de dolda sidorna hos det välkända materialet linoleum. Resultatet – en avslöjande och konceptuell utställning med namnet Lino Undercover.

Utställningen presenterades för första gången under Dutch Design Week i Eindhoven, Nederländerna i oktober och delar av den visas under november i Stockholm hos Trendgruppen PR. 

Okonventionella experiment
Linoleum är ett klassiskt material som fortsatt är högaktuellt. Tarkett har tillverkat linoleumgolv enligt samma ursprungliga recept i över 125 år och det är naturligt, hållbart, lätt att underhålla och mycket slitstarkt. I en ständig strävan efter att utforska nya möjligheter och användningsområden initierade Tarkett samarbetet med Studio RENS, kända för att utifrån ett forskningsbaserat synsätt tänja på gränserna för färg och form i samarbeten med välkända varumärken och designföretag. Resultatet av samarbetet är ett okonventionellt sätt att visa nya sidor av det klassiska materialet.
 
Ur en ny synvinkel
Vad händer om upp är ner och bak är fram? Om det osynliga blir synligt och de fransade kanterna får vara i fokus? När materialets egenskaper får tala för sig själva och det inte är den färdiga produkten, utan dess ursprung, som hamnar i fokus?

Under Trendgruppen PR:s pressvecka visar Tarkett och Studio RENS utvalda delar från samarbetet – i form av mattor, väggbonader och textilapplikationer. Materialet är oförändrat, men upplevelsen är raka motsatsen till hur vi är vana att uppleva linoleum.

Se utställningen
Lino Undercover visas i Stockholm den 14–24 november hos Trendgruppen PR, men finns att se under hela november. Vid intresse, kontakta din säljrepresentant på Tarkett.

Renee Mennen och Stefanie van Keijsteren från Studio RENS samt Tarkett kommer att vara på plats och presentera samarbetet fredagen den 17 november kl. 9.00. 

FOTO: Dana Savic & Ronald Smits

Om Studio RENS
Studio RENS är en forskningsbaserad designstudio. Från Eindhoven i Nederländerna initierar duon projekt där färg ofta spelar en nyckelroll. Utöver sina egna kollektioner och produkter har formgivarna ett nära samarbete med olika producenter och jobbar med utforskning av material, produktinnovation och art direction. www.studiorens.com