Produktutveckling
Produktutveckling

Produktutveckling

Inom Tarkett bedrivs kontinuerligt forskning och utveckling för att ta fram bättre produkter ur både tekniska och miljömässiga aspekter. Vi har ett centralt Forsknings- och utvecklingscenter i Wilz i Luxemburg, men bedriver även utvecklingsarbete vid våra tillverkande enheter runt om i världen.

Några exempel:

Floorinmotion - golv med falldetektor

En specialutvecklad underlagsmatta med sensorer kan avgöra om en person ramlat på golvet och blir liggande. Om mattan installeras i t ex ett äldreboende kan en alarmsignal skickas till personalen som snabbt kan vara på plats och hjälpa den boende. Underlagsmattan kan beläggas med valfritt ytmaterial från Tarkett. Konceptet är under utveckling och ett flertal referensläggningar har gjorts i Europa.

Tarketts trägolv och laminatgolv nu med den lättlagda 2-lock låskonstruktinen

Tarketts låssystem 2-lock gör det ännu enklare att lägga trä- och laminatgolv. Hemligheten är en liten fjäder på brädans kortsida. Det går snabbt och det sitter säkert.

Tarkett Tapiflex stairs - golv med inbyggd trappnos

Tarketts nya låssystem 2-lock gör det ännu enklare att lägga trä- och laminatgolv. Hemligheten är en liten fjäder på brädans kortsida. Det går snabbt och det sitter säkert.

Du kanske också är intresserad av:
Lägsta möjliga livscykelkostnad
Lägsta möjliga livscykelkostnad

Golvet är en del av en helhet och varje enskilt golv ingår i ett större sammanhang. Ett golv ska fungera de mest skilda utrymmen, det ska uppfylla många olika användningskrav och det ska dessutom bil