Våra cirkulära material på Stockholm Furniture Fair

Våra cirkulära material på Stockholm Furniture Fair

07 Februari 2023

Se våra textila golv i The Nude Edition

För 2023 har Stockholm Furniture Fair tagit fram ett nedskalat koncept, the Nude Edition, som är ett steg mot ett mer hållbart sätt att designa och bygga montrar. En småskalig pilot av vad som kan bli ett nytt sätt att ställa ut.

Som besökare kan du se vårt textila golv, DESSO Recharge, över hela området som består av 11 småskaliga montrar byggda av återvunnet och återvinningsbart material.  Recharge är en verkligt cirkulär produkt som designades för att kunna demonteras så att dess komponenter lätt kan återvinnas till råmaterial för nya textilgolv. I det här fallet kommer golvet att återbrukas i ett annat projekt efter mässan, men den dag de rivs ut kan vi ta tillbaka det och göra till nya golv.

Tarkett i flera montrar

The Gallery Edition är ett av de nya utrymmena på Stockholm Furniture Fair 2023 och är beläget nära östra entrén i hall C. Här visas utvalda nyheter från deltagare i Design Week, i en utställning vackert utformad av Sophia Bratt. Textilgolvet är även här DESSO Recharge som efter mässan kommer att återbrukas i ett annat projekt. 

Swedish Design Movement En monter designad av Note (design studio) med tydligt fokus på
hållbarhet, innovation och progressiv estetik. Väggar och golv kläs av iQ Eminent, homogen vinyl som vi kommer att återvinna till nya golv efter mässan. C04:27

Zilenzio utvecklar högkvalitativ ljudabsorption via formgivna lösningar. Deras monter är designad av Note (design studio) som valde att lägga Tarketts linoleum på golvet. Ett hållbart material tillverkat av förnyelsebara råvaror som vi kan återvinna i vår egen anläggning. Linoleum lämpar sig mycket bra på ett kontor och finns även att beställa som akustikversion. 

Blå Station tillverkar vackert formgivna möbler och du hittar dem i monter C10:34. Här ligger vårt textila golv DESSO Marvel.

Panelsamtal på Stockholm Furniture Fair - Från linjärt till cirkulärt tänkande

Tarkett tillsammans med Svensk Form vill bjuda in dig att lyssna på ett viktigt samtal om design och dess betydelse i omställningen mot ett cirkulärt samhälle. Samtalet ingår i Swedish Design Movements program under Stockholm Furniture Fair och genomförs i monter C04:27.

När: Onsdag 8 februari 14-14.45

Läs mer här