Tysta, sköna, rena, vackra

Just nu pågår en renässans för textilgolv i både hem och offentliga miljöer. Dagens textilgolv förser framgångsrikt lokaler med rätt akustik, komfort, luftkvalitet och känsla. Det är en helt annan produkt än 60- och 70-talens heltäckningsmattor som än idag kan ge negativa associationer. Berättelsen om hur Desso textilgolv blev den produkt vi ser på marknaden idag är istället en succérapport om innovativ design, kundvärde och hållbar produktion.

Desso, som är en del av Tarkett Group, blev det första golvföretag i världen att arbeta för en cirkulär ekonomi av tillverkning och återvinning som inte lämnar något avfall – en filosofi som konkretiseras med certifikatet Cradle to Cradle, eller vagga till vagga på svenska.

För oss på Tarkett handlar det om en inställning till design där form bara är en aspekt av många. Design handlar om att ta ett helhetsgrepp på utseende och funktion, på tillverkning och återvinning, på hela det avtryck du lämnar både i kundens liv och vår natur.

Du kanske också är intresserad av:

Desso Traverse picture

EN BÄTTRE INOMHUSMILJÖ MED TEXTILGOLV

Moderna textilgolv avger inget damm. De senaste 30 åren har våra textilplattor tillverkats av dammfritt nylon.

LÄS MER
Desso inuti ett textilgolv garn

INUTI ETT TEXTILGOLV

Ett textilgolvs kvalité handlar om materialet som används och hantverket i hur plattorna formas, tuftas och skärs ut.

LÄS MER
Kollektionerna

KOLLEKTIONERNA

Här kan du läsa mer om de olika Desso-kollektionerna som vi erbjuder, t.ex. Airmaster, Essence, Grain, Ridge, Essence, mfl.

LÄS MER
Desso Airmaster®

DESSO AIRMASTER®

Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

LÄS MER
Desso Cradle 2 Cradle bild

DESSO - CRADLE TO CRADLE®

C2C går ut på att använda naturens processer som modell för mänsklig produktion. Ekonomisk tillväxt ska inte behöva ske på bekostnad av naturresurser och biologisk mångfald. Med rätt grunddesign kan

LÄS MER