Välkommen till Stockholm Creative Edition på Tarkett Ateljé

Välkommen till Stockholm Creative Edition på Tarkett Ateljé

17 Maj 2022

Under designdagarna i maj bjuder vi, tillsammans med Svensk Form och Stockholm Creative Edition, in till vernissage, mingel och samtal om design och hållbarhet. Anmäl dig nedan och välkommen till Tarkett Ateljé!

Premiärvisning: Cross Section av Gustav Winsth

När: 17 maj kl. 16.30-21.00
Var: Tarkett Ateljé, Rosenlundsgatan 40
Vi bjuder på dricka och tilltugg.

Välkommen på After Work-mingel och premiärvisning av Ung Svensk Form-vinnaren Gustav Winsths nya mini-kollektion Cross Section med objekt gjorda av material från Tarketts Circular Collection.

Gustavs produkter är högljudda, färgstarka och inspirerade av gatukultur — men samtidigt med högt satta krav på material och återvinning, ett bevis på att hållbar design inte behöver vara måttfull. Cross Section är ett exempel på maximalistisk design som en motreaktion på skandinavisk minimalism.

Lyssna på ett samtal om design och hållbarhet modererat av Mats Widbom, VD Svensk Form, med Gustav Winsth och Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef på Tarkett. Vi räknar med att sätta igång kl 17.

Stockholm Creative Edition Talks

När: 19 maj kl. 15.30
Var: Tarkett Ateljé, Rosenlundsgatan 40
Vi bjuder på dricka och tilltugg.

Kl. 15.30-16.00
Så formar du en strategi för hållbara inredningsprojekt!
Är du inredningsarkitekt och undrar hur du ska tänka när det gäller hållbara inköp? Vilka andra sätt finns det för att skapa hållbara miljöer? I denna panel diskuterar vi hur man bygger hållbara upphandlingsstrategier för framtiden.

Panel: Øyvind Bjørnstad, Head of Strategy & Sustainability Vestre, Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef Tarkett, Johanna Munck af Rosenschöld, VD och arkitekt, Strategisk Arkitektur.

Kl. 16.15-16.45
Återbrukad arkitektur och inredning i praktiken
I denna panel talar vi med personer som jobbar med cirkulär design på riktigt. Codesign, som genom sitt initiativ Återhus, återbrukar allt från byggmaterial till tunga stommar. Contem och Jack Dalla Santa som arbetar med möbelproduktion av material från spillvirke. Hur ställer man om till att tillämpa återbruk? Hur bra är dagens designutbildningar på att lära ut om hållbarhet och cirkularitet? Vad behöver vi göra för att ta nästa steg i både utbildning och praktik?

Panel: Jack Dalla Santa, arkitekt och grundare Contem, Hanna Bandmann arkitekt Codesign, Frida Erson Lundström, universitetsadjunkt Malmstens LIU

Moderator: Paulina Modlitba. Paulina är förutom en flitigt anlitad moderator även jurymedlem för KTH:s Innovation Award.