Adam og Eva

Adam og Eva

2021 | Oslo, Norge

Bildgalleri

Unika frisörsalonger med en personlig prägel

Adam og Eva är en av de största frisörsalongkedjorna i Norge med salonger belägna över stora delar av landet. 2021 fick inredningsarkitekten Maria Hove Vestre (från madebyVEDA) uppdraget att renovera salongen på Teaterplassen samt nyöppningen av en salong på Grünerløkka  i Oslo. I båda designprocesserna har både ägare och chefer haft ett nära samarbete för att skapa den bästa arbetsmiljön för medarbetarna. Frisörbranschen ställer höga krav på god ergonomi och därför är det viktigt att välja material som främjar en god arbetsmiljö samtidigt som de tål dagligt bruk och slitage.

I den nya Adam och Eva-salongen på Grünerløkka har inredningsarkitekten Maria Hove Vestre haft ett nära samarbete med ägaren Eirik, General manager Celine och producenterna Egetpreg – som har gjort all inredning till salongen.

Alla var intresserade av att behålla identiteten i lokalen med dess gamla tegelväggar och originaldörrar. Samtidigt ville vi tillföra ett lekfullt uttryck med färger och spännande materialkombinationer, säger inredare Maria. 

I designprocessen för förnyelsen av Ron och Suris salong på Teaterplassen låg huvudfokus på återanvändning av material och inredning, samtidigt som ett nytt och modernt uttryck skulle skapas.

Här ville ägarna ha ett annat uttryck än salongen på Grünerløkka och vi använde starka, klara färger och material i inredningen, fortsätter Maria. 

En lek med färger och design

Båda salongerna öppnade 2021 och har ett modernt och personligt uttryck på var sitt unika sätt. Gemensamt för båda salongerna är valet av det homogena vinylgolvet iQ Surface, en designkollektion som lanserades 2019 och är ett resultat av ett kreativt samarbete med Note Design Studio. Det här är en kollektion där funktion, färg och form kan ta lika mycket plats. Tarketts iQ-kollektioner är kända för sina funktionella och tekniska egenskaper som att vara hållbara, flexibla och lätta att underhålla. De lämpar sig därför väl för prestigeprojekt och mer designfokuserade projekt tack vare deras unika utseende;

På Grünerløkka ville vi att golvet och receptionen skulle vara i samma material och vi ville leka med färger. Till salongen på Teaterplassen valde vi en ljusare golvvariant som framhäver färger och materialanvändning på annat håll i inredningen. Golvet är bekvämt att arbeta på, lätt att rengöra, dämpar ljud och ger den rätta looken vi letade efter. Vi blev supernöjda med resultatet!

Förslag på kollektion

Om

Genom att involvera både ägare, ledning och medarbetare i designprocessen har inredaren Maria bidragit till att skapa både inbjudande salonger och en bra arbetsmiljö där alla trivs.

Arkitekt/Designer

Maria Hove Vestre - madebyVEDA

Segment