Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
iQ Surface
Välj produkt
Homogena plastgolv | Våtutrymmen | Väggmatta | Återvinningsbara plast- och linoleumgolv | Circular collection

iQ Surface

Tarketts nya kollektion iQ Surface är resultatet av ett kreativt samarbete med svenska Note Design Studio. Det är en kollektion där funktion, färg och form får ta lika stor plats, och där ett hållbart industrimaterial i fem vackra färgfamiljer bjuder in till nya tolkningar och perspektiv. Med iQ Surface presenterar Tarkett en ny generation designade ytskikt av homogena plastmaterial för såväl väggar, möbler och inredningsdetaljer som golv.Kollektionens fem färgfamiljer kan kombineras med varandra och passar också bra ihop med andra material som metall, sten, trä och glas. I kombination med den innovativa användningen av färgade svetstrådar blir kollektionen en språngbräda för nya kreativa uttryck. Läs mer om färgfamiljerna här.
Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Homogeneous poly(vinyl chloride) floor covering, Väggbeklädnader för höga anspråk
Total tjocklek: 2 mm
Totalvikt: 2800 g/m², 3400 g/m²
Tjocklek, slitskikt: 2 mm
Ytbehandling: iQ PUR, PU Shield
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla iQ Surface
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Kollektionens färgteman skapar stora kreativa möjligheter

Sammansättningen av färger och nyanser har varit utgångspunkten i designarbetet av iQ Surface. I ett naturligt steg mot en modernare färgpalett har Note skapat fem teman, baserade på distinkta färgfamiljer: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed och Vivid.

iQ Surface – kollektionens färgteman
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om iQ Surface