iQ Surface – kollektionens färgteman

iQ Surface – kollektionens färgteman

Kollektionens färgteman skapar stora kreativa möjligheter

iQ Surface-kollektionen är framtagen för att öppna upp för nya kreativa möjligheter inom design och arkitektur och visar på potentialen med ett av våra mest ikoniska industrimaterial. iQ-serien av homogen plast är utvecklad och tillverkad i Sverige.

Tarkett bjöd in Note Design Studio för att samarbeta kring den nya kollektionen och sammansättningen av färger och nyanser har varit utgångspunkten i designarbetet. För att uppnå en modern färgpalett skapade Note fem teman, baserade på distinkta färgfamiljer: Contrast, Rouge, Sober, Dimed och Vivid. Minst två färgställningar återkommer i de olika färgfamiljerna och alla referenserna kan kombineras med varandra. Olika beige nyanser håller ihop kollektionen, antingen på ett subtilt sätt eller som genomträngande accenter. 

iQ Surface är en ny generation designade ytskikt, framtagen för att användas på såväl väggar, möbler som golv. I bildserien, framtagen av Note Design Studio, framhävs möjligheterna att kombinera iQ Surface också med andra material som metall, trä, sten och glas. I kombination med den innovativa användningen av färgade svetstrådar blir kollektionen en språngbräda för nya kreativa uttryck.

Collection Contrast

En lek med monotona skalor. Kontraster av ljusa och mörka toner i jämn fördelning skapar djup.

Collection Rouge

Med det eleganta, varma röda, och sitt ungdomliga uttryck är Rouge en mjuk och lekfull kollektion som skapar vackra kontraster till andra material som trä och metall.

Collection Sober

Med en känsla av stil och klass erbjuder Sober tidlösa blå toner med inslag av beige och grått som gör kollektionen både livfull och lugn på samma gång.

Collection Dimmed

Dimmed fungerar som en utmärkt grund med sitt solida utbud av lugna färgtoner. Subtila gröna nyanser med mönster som indirekt refererar till naturen.

Collection Vivid

Skarpa röda toner och nutida färgkombinationer skapar en djärv palett att arbeta med. Fräscha, livliga kontraster som aldrig blir för mycket.

Så här beställer du prover

  • Gå till iQ Surface kollektionssida
  • Välj den design du är intresserad av och klicka på knappen  "beställ prov" 
  • Ditt prov har nu placerats i din varukorg. Om du önskar addera ytterligare prover, klicka på "Fortsätt navigera". Om inte, välj "Checka ut".
  • Klicka på "Beställ" för att genomföra beställningen.

Du kanske också är intresserad av:

iQgolv från Tarkett med roliga mönster skapat av svetstrådar
Hold The Line - en formstudie

Konceptet ‘Hold the Line’ har inspirerats av färgsprakande sportplaner sedda ur ett fågelperspektiv där vi sätter svetstråden i fokus.

Tarketts innovation möjliggör återvinning av tusentals ton gamla plastgolv
Återvinning av gamla plastgolv

Tarketts innovation möjliggör återvinning av tusentals ton gamla golv. Tekniken innebär att utrivna homogena plastgolv kan renas från lim- och spackelrester och återställas till råmaterial.

iQ Surface
iQ Surface öppnar dörren till nya kreativa möjligheter

iQ Surface är en kollektion där funktion, färg och form får ta lika stor plats.

iQ Surface i butik, kontor och restaurang
iQ Surface i butik, kontor och restaurang

Läs mer om hur iQ Surface kan användas på många olika sätt, i butik, på restaurang eller kontor för att skapa en unik design.