DESSO X RENS Header

DESSO X RENS

Textil får ett nytt liv genom re-design

Att designa alla våra textila plattor med cirkuläritet i åtanke är centralt för Tarkett och det är vårt gemensamma ansvar att ta vara på allt material så långt det är möjligt. Genom kollektionen DESSO X RENS har vi nu möjlighet att återanvända de plattor som annars skulle kasserats vid produktionen.

Kollektionen är designad med glimten i ögat och med sinne för färg och mönster. Den finns tillgänglig i 3 varianter, alla för att på ett lekfullt sätt ge möjlighet att skapa med färg i inomhusmiljöer.

Studio RENS designer har, genom att färga halva textilplattan med rött, funnit ett sätt att få textilplattor som annars hade kasserats att harmonisera med varandra, oavsett produktens ursprungliga färg, design och struktur. 

DESSO_X_RENS_Designers

Från liten till stor skala

Det var 2014 som Studio Rens började utforska färgen röd; en färg som uttrycker känslor som kärlek och fara, samtidigt som den kan vara en utmaning att använda i inredning.

Designerns fantasifulla tillvägagångsätt med att applicera den röda färgen för hand gav textilplattorna nytt liv. Genom Studio Rens har en visuell design inspirerat till teknisk utveckling som med samma omsorg och omtanke, nu skalats upp till att produceras i vår anläggning i Waalwijk, Nederländerna.

DESSO_X_RENS_Designs

Ett nytt liv

Kasserade DESSO textilplattor från några av våra mest omtyckta kollektioner finns nu i många olika toner och nyanser. Tre balanserade kombinationer som uppmuntrar till att designa sina egna golvmönster och leka med färg i inredningen.

DESSO X RENS

Ett lekfullt men omtänksamt sätt att återanvända DESSOs kasserade textilplattor: Den nya DESSO X RENS-kollektionen är designad med ett öga för färg och sinne för mönster.

Bildgalleri

Relaterade kollektioner: