En svårslagen kunskap om golv

En svårslagen kunskap om golv

Om Tarkett

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Produktsortimentet är mycket brett och inkluderar trägolv, laminatgolv, linoleumgolv, textilgolv, sportgolv, vinylgolv och väggmaterial för våtrum – alla i en mängd olika utföranden och med kompletterande tillbehör.

Global styrka och lokal närvaro

Med 34 produktionsenheter och ca 12 500 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2016 omsatte företaget över 2,7 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv världen över. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Tarketts huvudkontor ligger i Paris.
Vi har en stark lokal förankring i Sverige och i Norden, tack vare våra fabriker i södra Sverige men också med en väl utbyggd sälj- och marknadsorganisation samt kundtjänst i de nordiska länderna.

Långsiktigt hållbarhet

Vi vill ta ett starkt miljöansvar och tillverka golv som fungerar väl i ett modernt kretsloppssamhälle utan att ge avkall på design och funktion. Vi samarbetar med internationella organisationen Cradle to Cradle™ i hållbarhetsfrågor och strävar efter att på bästa sätt verka för utvecklingen av en s.k. cirkulär ekonomi.

Affärsidé

Med mer än 130 års erfarenhet av att skapa säkra, hållbara och inspirerande golvlösningar vill vi på Tarkett fortsätta att bidra till livskvalitet, trivsel och lönsamhet för våra kunder världen över.
Försäljning av Tarketts golv till privatpersoner såväl som till professionella golvköpare sker alltid via Tarketts golvåterförsäljare och golventreprenörer.

Desso - en del av Tarkett

Desso, som är en del av Tarkettkoncernen, är ett ledande varumärke inom innovativa och hållbara textila golv. Dessos uppdrag är att utveckla unika produkter som bidrar till ett förbättrat inomhusklimat som ökar människors hälsa och välbefinnande. All produktutveckling sker utifrån ett innovationsprogram som baseras på tre grundpelare: kreativitet, funktionalitet och Cradle to Cradle-design, som betonar övergången till den hållbara cirkulära ekonomin. Desso-golven används t ex i kontor, hotell, lokaler för utbildning och friskvård, kryssningsfartyg och flygbolag, såväl som i privatbostäder. Se vårt utbud av DESSO textilplattor.

Du kanske också är intresserad av:

Tarketts svenska och franska historia, svartvitt fotografi från förr
Tarketts historia

Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Tarketts huvudkontor ligger i Paris.