Lille Lab

Lille Lab

2020 | Oslo, Norge

Bildgalleri

Ett uppdämt behov

Lille Lab är ett aktivitets- och lärocenter för gravida, mammor och pappor på föräldraledighet samt familjer med med små barn upp till 6 år.

Idén till Lille Lab kom till när entreprenören och hennes familj kom hem till Norge efter att ha bott i New York en längre tid, och själva upplevde att mötesplatser för små barn i dagisåldern och deras föräldrar helt saknades. I oktober 2020 firades öppnandet av Lille Labs andra lokal i Oslo-området. På Vinslottet i Hasle hade de redan en verksamhet och konceptet kallas för ett engagerande och underhållande lek- och inlärningscenter för små hjärnor.

Bidrar till optimala lokaler för lek och utveckling

Arkitekterna Cecilie Bruun Jensen & Even Årsland Anderssen har utformat och designat denna kreativa miljö i nordisk stil som nu finns på CC Vest i Lilleaker. Materialen för lekytorna väljs utifrån taktila, visuella samt ljuddämpande egenskaper. Textilplattor har också egenskapen att vara mjuka och kommer därför att kunna dämpa fallet om någon skulle ramla. Grundaren har ändå ståndpunkten att detta inte ska vara ett vadderat område där barn inte får utforska och utmana sig själva.

Vi skapar miljövänliga och minimalistiska rum där utforskandet och interaktion står i fokus. Vi vill att barnen hittar på sina egna lekar i våra enkla, rena och okomplicerade lokaler, medan föräldrarna får en paus ”, säger grundaren och general manager Maja Korsen.

Desso Linon har en snygg design och en ytstruktur som skapar en mjuk och hemtrevlig känsla - något som verkligen präglar hela Lille Labs nyöppnade lokaler. Textilgolv från Tarkett bidrar till optimala lokaler för barnen, så att de kan snubbla och springa barfota.

Förslag på kollektion

Om

När grundaren av Lille Lab återvände till Norge efter en lång vistelse utomlands, upplevde hon och hennes familj att mötesplatser för barn och föräldrar saknades.

Arkitekt/Designer

Cecilie Bruun Jensen & Even Årsland Anderssen

Segment