Media City Bergen

Media City Bergen

2017 | Bergen, Norge

Bildgalleri

2017 öppnade dörrarna till nya Media City Bergen, som är det första mediaklustret i Skandinavien. Ett mediakluster innebär att det sitter många företag inom media, så som byråer, tv-kanaler, med mera i samma område. I Media City Bergen sitter över 100 företag, varav 6 är stora universitet.

NRK Hordaland är ett av företagen som flyttade in i sina nya lokaler. Lokalerna är byggda på bottenvåningen av huset, i närheten till allmänheten, precis så som NRK önskade. Det finns stora fönsterpartier och öppna ytor mellan våningarna, vilket ger bra ljus. De som passerar får även bra insyn till redaktionssalen. Thea Røhrt från arkitektbyrån iARK har inrett NRK Hordalands lokaler. De är skapta i en ljus och funktionell färgpalett med tidlösa toner.

Färgglada textilplattor livar upp

Tarkett har levererat ungefär 21 000 kvadratmeter textilplattor av Desso Essence till Media City Bergen och de olika lokalerna där. Ungefär 2000 kvadratmeter av dem ligger i NRK Hordlands lokaler.

De helt gråa textilplattorna av Desso Essence är lagda i samma riktning för att skapa en effekt av ett heltäckande textilgolv. Utöver det har det även installerats färgglada textilplattor i vissa områden. Inredningen är överlag väldigt färgrik, därför valde man ett grått golv med inslag av färg i  speciella områden. Till exempel har NRK valt att ha gammaldags pixelmönster i en del områden för att skapa dynamik i lokalen. Områdena med färg och dynamik installerades efter en noggrant planerad skiss av en grafisk formgivare.

Förslag på kollektion

Om

2017 öppnade dörrarna till nya Media City Bergen. I lokalerna sitter flera av Norges största medieföretag.

Arkitekt/Designer

iArk Interiørarkitekter

Segment

Kategori