Morland 4

Morland 4

2023 | Oirschot, Nederländerna

Bildgalleri

Att arbeta tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål

Morland 4 är en coworking-plats (kontorshotell) som används av flera företag. För alla dessa företag är kreativitet en central del i deras arbete, och en inspirerande arbetsmiljö är därför avgörande. Den rätta arbetsmiljön uppmuntrar kunskap och kreativitet och bidrar till företagens framgång. Dessutom främjar en innovativ interiördesign produktivitet och inspiration samt erbjuder gott om utrymme för både individuellt och samarbetsinriktat arbete. 

Målet med renoveringen var att hitta en stil som uttrycker den gemensamma identiteten för alla företag på Morland 4. Det första steget var därför att identifiera företagens färmsta krav och basera den nya designen på deras behov. Dessa var tre viktiga att utgå ifrån: 

* Mer konsultutrymme 

* En attraktiv och öppen arbetsmiljö

* Bättre akustik

Baserat på denna information strävade Visievormgevers, inredningsdesignerna, efter att skapa tre olika utrymmen – WORK, PLAY och MEET – som ger varje företags anställda en miljö som främjar bra arbete, avkoppling och samarbete. Varje utrymme är också mångsidigt, matsalen där de anställda äter lunch kan till exempel också användas för möten.

Kreativa och funktionella utrymmen

För att tydligt markera varje zon installerades Tarketts DESSO x RENS-kollektion av textilplattor i en livlig färgmix. Denna unika designerkollektion är tillverkad av återvunna textilplattor och ger utrymmet en modern look med en miljövänlig bas. Den lekfulla designen uttrycker de anställdas kreativa identitet och uppmuntrar innovativt tänkande.

MEET-zon: Textilplattorna ger bättre akustik i de delvis avskilda mötesområdena samtidigt som de blå och lila tonerna, särskilt i kombination med zonens mörka färgskala, skapar en lyxig och sofistikerad känsla.

WORK- och PLAY-zoner: Den röda och orangea färgkombinationen i dessa zoner skapar en atmosfär som motiverar och inspirerar till produktivitet och aktivitet.

Hållbara och tidlösa designer

Visievormgevers vision för kontorslandskapet förverkligades med Tarketts DESSO X RENS-kollektion. Tarketts golv tillverkas av lokala material med minimalt avfall och är återvinningsbara, vilket skapar tidlösa designer och en medvetenhet om miljön.

"Genom att välja denna tilltalande kollektion föll allt på plats – från användningen av återanvändbara material till skapandet av livliga färgkombinationer. Alla element bidrog till vårt mål att skapa användbara utrymmen som främjar en hälsosam balans mellan arbete och lek."  Visievormgevers

Morland 4, en modern arbetsplats designad med färgglada DESSO x RENS-textilplattor, erbjuder delade utrymmen som uppmuntrar till kreativitet och innovation.

 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious Design®.

 

 

Förslag på kollektion

Om

Morland 4, en modern arbetsplats designad med färgglada DESSO x RENS-textilplattor, erbjuder delade utrymmen som uppmuntrar till kreativitet och innovation.

Arkitekt/Designer

Visievormgevers

Entreprenör

GRIPP Projecten

Fastighetsägare

Moreland Vastgoed

Segment