Njurtransplantationskliniken - Children’s Memorial Health Institute

Njurtransplantationskliniken - Children’s Memorial Health Institute

2021 | Warsawa, Polen

Bildgalleri

Renoveringen av Njurtransplantationskliniken

Njurtransplantationskliniken vid Children's Memorial Health Institute i Warszawa är en plats som ger vård till patienter efter njurtransplantation, såväl som patienter i peritonealdialys. Klinikens är en del av vardagen för de unga som besöker den. Kliniken och dess vårdpersonal har redan behandlat 833 patienter, varav 756 genomgick transplantation vid institutet. Tills nyligen var väntrumskorridoren och läkarmottagningarna ingen lugnande plats då rummen var trånga och mörka. Vårt uppdrag var att ändra på det. Att vänta på möten och testresultat skulle bli trevligare och man ville motverka de negativa känslorna hos de unga patienterna.

 

Katarzyna Klimek ansvarade för konceptet och den funktionella layouten. Huvudtemat är en levande stad och ett tivoli fullt av attraktioner, och det var viktigt att både unga och äldre patienter skulle känna sig bekväma med den nya designen. Människor som kommer till kliniken i unga år behandlas ofta där tills de når vuxen ålder och då flyttas de till anläggningar för vuxna.

Det var lika viktigt att uppnå effekten av att visuellt utöka rummen på kliniken. Mörka ränder på golvet skapar rytm och är, liksom väggen i slutet av korridoren, starka accenter som förkortar det avlånga. Mjuka nyanser av blått och lavendel skapar lugnande atmosfär och, i kombination med rätt belysning, får rummet att se rymligare och ljusare ut.

För detta projekt var vi säkra på att det homogena vinylgolvet iQ Granit skulle passa. De är hållbara och motståndskraftiga mot slitage och presterar exceptionellt bra i rum med tung trafik. Torrpolering räcker för att återställa dess ursprungliga utseende. iQ Granit har ett brett utbud av matchande tillbehör och finns i akustiska, elektrostatiskt avledande och halksäkra versioner.
 

Making conscious choices. For people and planet.
Tarkett Human-Conscious Design
TM.

 

Förslag på kollektioner

Om

Läs mer om barnkliniken för njurtransplantationer som prioriterar välbefinnandet hos både patienter och vårdpersonal.

Arkitekt/Designer

Katarzyna Klimek, Floor Design Manager CEE

Fastighetsägare

Children's Memorial Health Institute in Warsaw

Segment