Nu lanserar Tarkett tre nya Desso AirMaster Gold-kollektioner

Nu lanserar Tarkett tre nya Desso AirMaster Gold-kollektioner

Desso AirMaster Gold - återvinningsbara och certifierade på guldnivå

Att förbättra människors hälsa och minimera vår miljöpåverkan är centralt i Tarketts innovationsstrategi och långvariga Cradle to Cradle®-åtagande. 

Med den nya kollektionen DESSO AirMaster Gold har vi tagit ytterligare ett kliv framåt och textilplattorna är nu fullt återvinningsbara. Med Cradle to Cradle® Gold-certifiering och samma unika förmåga som övriga Airmaster att fånga in de minsta dammpartiklar, bidrar kollektionen till en hälsosammare arbetsplats och banar väg för en hållbar framtid.

AirMaster Gold består av tre nya kollektioner, Nazca Gold, Salina Gold och Tierra Gold. Alla tre har designats för att de ska vara möjliga att kombinera med varandra och är ett komplement till det övriga AirMaster-sortimentet.

DESSO AirMaster Gold i korthet

  • DESSO AirMaster Gold har ett patenterat garn som kapslar in damm och partiklar ännu mer effektivt än vanliga textilgolv. Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® blir därför upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv och åtta gånger bättre än släta golvlösningar.
  • Garnet som används, ECONYL® , tillverkas av återvunnet material, bl a nylon från gamla fiskenät.
  • Baksidan, EcoBase™, kan vi återvinna till 100% och återanvänds i vår egen produktion. Den innehåller polyolefin och består till 70% av återvunnet kalk.
  • DESSO AirMaster Gold har certifierats med Cradle to Cradle Gold™ samt den högsta möjliga nivån för materialhälsa, Cradle to Cradle Platinum ™.
  • DESSO AirMaster Gold kollektionen har låga utsläpp av VOC, vilket är i linje med kriterierna för Cradle to Cradle® Gold.

AirMaster Nazca Gold

DESSO AirMaster Nazca Gold ger en känsla av vävd textil, diskret men ändå tydlig. Ett färgband gör det möjligt för en designer att skapa ett grafiskt mönster med en i övrigt ganska avskalad palett bestående av fyra nyanser.

Mer om AirMaster Nazca Gold

AirMaster Salina Gold 

DESSO AirMaster Salina Gold finns i fyra subtila färger. Mönstret som är tvåfärgat är inspirerat av naturen och ger ett lugnt och behagligt intryck. Det gör att golvet passar bra för inredning av arbetsplatser - stora som små.

Mer om AirMaster Salina Gold

AirMaster Tierra Gold

DESSO AirMaster Tierra Gold finns i åtta nyanser, från jordnära till varma. Alla utföranden har ett svart garn invävt i mönstret vilket resulterar i en dramatisk effekt. Kombinera dem gärna med varandra.

Mer om AirMaster Tierra Gold

Bildgalleri

Förslag på kollektioner