Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Desso Airmaster®

Innovation som bidrar till människors hälsa och välbefinnande

Människor tillbringar i genomsnitt 90 procent av sin tid inomhus. På Tarkett strävar vi efter att bidra till människors hälsa och välbefinnande genom att förbättra luftkvaliteten inomhus. AirMaster® skapades kring ett patenterat garn som kapslar in damm och partiklar ännu mer effektivt än vanliga textilgolv. Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

AirMaster® är det utmärkta hållbara valet. Kollektionerna går bara att få med baksidan EcoBase® (som till 100 % återvinns och återanvänds i vår egen produktion). Garnet är alltid EcoNyl (som till 100 % består av återvunnet material).

Frisk luft på arbetsplatsen

Astma är ett hälsoproblem som ökat stadigt i industriländerna de senaste 50 åren. Forskarna kan inte helt svara på varför, men enligt Astma och Allergiförbundet är det mycket troligt att luftföroreningar, allergier, dålig inomhusmiljö och kemikalieanvändning bidrar till ökningen.

Det är därför bra att känna till att AirMaster® är en helt mekanisk lösning. Funktionaliteten sitter i garnets textur. Inga kemikalier har använts för att uppnå dess effekt. Det innebär också att funktionaliteten är permanent och håller jämn kvalitet under golvets livstid.

Bevisat effektiv luftrening

Med bevisat effektiv luftrening är DESSO AirMaster den första produkten i världen som fått GUI Gold Plus-märkning, den högsta ackreditering som utfärdas av Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik (GUI), Tysklands ledande oberoende testinstitut för luftkvalitet.

Du kanske också är intresserad av:

Desso Traverse picture
Textilgolv skapar en bättre inomhusmiljö

Ett textilgolv av hög kvalitet kapslar in damm och partiklar och håller kvar dem tills du dammsuger. De är också ljudreducerande och skapar en tystare miljö.

Desso inuti ett textilgolv garn
Inuti ett textilgolv

Ett textilgolvs kvalité handlar om materialet som används och hantverket i hur plattorna formas, tuftas och skärs ut.

Återvinning
Cradle to Cradle®

Vårt engagemang i den cirkulära ekonomin har en lång historia. Tarkett samarbetar sedan 2011 med Cradle to Cradle och miljöinstitutet EPEA.

Förslag på kollektioner