Punktelastiska sportgolv 

Punktelastiska sportgolv 

Punktelastiska sportgolv 

En punktelastisk konstruktion innebär att golvet ger vika enbart under tryckpunkten och består av mjuka vinylgolv på betong. Ett punktelastiskt golv är idealiskt som idrottsgolv för små barn men för tyngre personer blir golvet ibland för hårt och kan behöva kompletteras med ytelastisk underlagskonstruktion. Omnisports är Tarketts punktlelastiska sportgolv lagda på betong. De kan också lösläggas för tillfälliga arrangemang. För Omnisportskollektionerna Reference multi-use, Active och PurePlay är det även möjligt att använda Tarketts unika installationsmetod Greenlay. Det är i princip loose lay där endast 2% av golvet behövs limmas. Omnisports finns även i specialutföranden för badminton, bordtennis och dans. Omnisports finns i 6 olika tjocklekar och 24 färger varav 16 enfärgade och 8 trämönstrade. 
 

Ett punktelastiskt sportgolv 

1)    Perfekt balans mellan friktion och greppkontroll genom specifikt konstruerad ytprägling

2)    Mycket högt motstånd mot repor och lätt att underhålla tack vare vår ytbehandling TopClean XP™

3)    Transparent slitskikt av vinyl som ger exceptionell motståndskrat mot slitage

4)    Högt motstånd mot intrycksmärken och nedslitning genom klitband av återvunnen PVC

5)    Komfort, säkerhet och stegljudsreducering – längst ned sitter ett punktelastiskt skum av hög densitet med slutna celler för att ge maximalt stöd (gäller ej Omnisports Compact 2,0 mm)

Sportgolvsgraf, när ska jag välja vilket sportgolv?

Förslag på kollektioner

Du kanske också är intresserad av:

Tarkett sportgolv, Omnisport Pureplay - sportutövande man på gult golv
Sportgolv

Vår definition av ett bra sportgolv är ett golv som minskar risken för idrottskador, läs mer om fördelen med Tarketts sportgolv.