Modern space with Baux and Tarkett's collection

Tarketts samarbete med BAUX

Logo BAUX Heart Tarkett

En samordnad färgpalett för att skapa sundare interiörer

modern office showcasing the matching possibilities for interior design with DESSO Carpet tiles and BAUX acoustic wall panels

Välkommen till en plats där golv och väggar samspelar i harmoni.

Drivna av gemensamma värderingar för välmående och miljöansvar förenas BAUX och Tarkett här i en harmoniserad färgpalett. BAUX ljudabsorberande väggpaneler av träull och DESSO AirMasters dammreducerande teknik arbetar båda effektivt för att minska buller och förbättra luftkvaliteten – två viktiga komponenter för att skapa hälsosamma och mer hållbara interiörer för människor att trivas i.

BAUX Acoustic Wood Wool

BAUX grundades i Sverige med visionen att förena design, miljömässig hållbarhet och akustisk prestanda. Genom att använda naturliga material som träull kombinerar BAUX innovativa lösningar för ljudabsorbering med en stark designaspekt, vilket gör deras produkter till ett populärt val för offentliga och privata utrymmen som söker både design och funktion.

DESSO AirMaster

DESSO AirMaster kombinerar innovation och hög prestanda med formstark design för att bidra till människors hälsa och välbefinnande i inomhusmiljöer. Tekniken bakom AirMaster bygger på ett patenterat garn som kapslar in damm och partiklar åtta gånger mer effektivt än släta golv och fyra gånger mer effektivt än andra textilgolv.

Ett inspirerande samspel mellan funktion, färg och textur

För att skapa en helhet och få golv, väggar och tak från Tarkett och BAUX att tala samma färgspråk samarbetade vi med den internationella designstudion Form Us With Love. Resultatet är en genomtänkt, sammanhängande och mångsidig färgpalett som sträcker sig från jordnära mineraler till varma blomster och lummiga skogsnyanser.

Behind the scenes process of DESSO carpet tiles and BAUX acoustic panels matching colour palette

BAUX skapar avkopplande och moderna interiörer utan att kompromissa med morgondagens säkerhets- och miljöstandarder. Med Acoustic Wood Wool har de kombinerat två av världens äldsta byggmaterial - trä och cement - för att skapa högfunktionella akustikpaneler med låg miljöpåverkan och som är helt återvinningsbara. Materialstrukturen i Acoustic Wood Wool dämpar effektivt buller och hjälper till att skapa interiörer där människor kan vila, tänka och samarbeta. Materialet är lämpligt för alla klimat och har även isolerande, värmebevarande, hållfasthets-, fuktbeständighets- och brandskyddsegenskaper.

Vi lever och andas på en levande planet. På Tarkett strävar vi därför hela tiden efter att skydda den luft vi andas in. DESSO AirMaster® är skapad för att bidra till människors hälsa och välbefinnande och är utrustad med en patenterade teknologi som kombinerar fina och grova fibrer som fångar och kapslar in hälsovådliga dammpartiklar från luften. Tester har visat att AirMaster kan minska mängden fint damm i luften med upp till åtta gånger jämfört med släta golv och upp till fyra gånger jämfört med andra textilgolv. Tack vare sina ljudabsorberande egenskaper fungerar AirMaster dessutom som ett viktigt inslag i inredningar för att skapa hälsosamma rofyllda miljöer som hjälper de anställda på arbetsplatser att fokusera.

Bildgalleri

Relaterat innehåll

colourful and modern communal workspace showcasing the DESSO AirMaster three complementary designs
DESSO AirMaster®

På Tarkett strävar vi hela tiden efter att bidra till människors hälsa och välbefinnande genom att förbättra luftkvaliteten inomhus.

DESSO AirMaster carpet tiles capture and retain fine dust 8 times more effectively than smooth floors
Indoor Air Quality

Vi lever och andas på en levande planet. Därför strävar vi hela tiden efter att skydda den luft vi andas in.