Red Dot Design Awards 2020:  Utmärkelse till kollektionerna Futurity och iQ Surface

Red Dot Design Awards 2020: Utmärkelse till kollektionerna Futurity och iQ Surface

16 April 2020

Utmärkelsen “Red Dot” har etablerats internationellt som en av de mest eftertraktade kvalitetsstämplarna för god design.

Vår svensktillverkade, homogena vinylkollektion iQ Surface och det nya textilgolvet Desso Futurity har fått var sin utmärkelse. iQ Surface tar hem den prestigefyllda Red Dot-utmärkelsen i kategorin ”Product Design” och Desso Futurity i kategorin "Innovative Product".

iQ Surface

iQ Surface lanserades under Milano Design Week 2019 och är ett resultat av samarbetet med Note Design Studio.  Genom att öppna upp för kreativa möjligheter inom design och arkitektur förstärker kollektionen potentialen i en av Tarketts mest ikoniska produktfamiljer. 

Kollektionen är uppbyggd av fem teman, baserade på distinkta färgfamiljer som alla kan kombineras med varandra. Tanken är att materialet ska kunna användas på både väggar, möbler och golv.

iQ Surface kombinerar prestanda på högsta nivå med utmärkta hållbarhetsegenskaper. Efter flera års av användning kan materialet tas tillbaka och återvinnas för att bli till nya golv. Kollektionen belönas nu med en Red Dot Award för sin enastående designkvalitet.

Futurity

Den nya kollektionen Desso Futurity har vunnit en Red Dot för god design i den nya kategorin ”Innovativa produkter”.

Inspirationen har hämtats från återvunna råmaterial och är en hyllning till vår vackra jord och dess värdefulla resurser. Futurity består av återvunnen textil som illustrerar Tarketts engagemang för hållbarhet. Kollektionens utseende har en slumpmässig karaktär, färgkombinationer och en känsla som har hämtats från återvunnet garn. Så som det ser ut när garnet återvinns i Tarketts anläggning i Waalwiijk, Nederländerna. 

Futurity är en textilplatta, men en av designerna är även möjlig att få som avpassad matta. Futurity kommer att finnas tillgänglig från hösten 2020.