Coffee Stain Studios

Coffee Stain Studios

2023 | Skövde, Sverige

Bildgalleri

Lek med stil

Skövde är den fjärde största orten för dataspelsutveckling i Sverige. Stadens mest välkända gamingbolag heter Coffee Stain Studios och bolaget är känt för spel som Sanctum och Goat Simulator.

Deras lokal ligger i ett gammalt bankhus. Arkitekten Maria Montecinos Franjola beskriver vyn: du kommer in via en jättestor stentrappa, genom trädörrar med mässing, rakt in i en enorm matsal som sträcker sig över två våningar och är omgiven av en mezzanin. I taket sitter ett glasfönster med spröjs och det är omgivet av stuckaturer med inslag av guld.

– Det är svårt att säga att vi använt en viss typ av stil. Vi har aldrig gjort något liknande tidigare. Det här är ett kontor för ett team som skapar saker som folk ännu inte vet att de vill ha. Man kan säga att de har kontakt med sin barnslighet, samtidigt som de naturligtvis är vuxna, säger Maria Montecinos Franjola, inredningsarkitekt och vd på Montecinos Franjola Design.

Soffor i lila, stolar i blått. Det är mycket färg, men färgerna är nedtonade. Väggarna har målats i en gråbeige nyans som lyfter fram stuckaturernas guld. I matsalens mitt ligger en halvglansig matta som skiftar i mörkgröna toner. Under det befintliga golvet hittade arkitekterna en mosaik av marmor. På resten av golvet ligger Tarketts stavparkett Segno i fiskbensmönster.

Vi har alltså tre material på golvet som samverkar i en helt magisk kombination. Mattan som matchar marmorns gröna och så parketten som känns som den tillhör samma tid, säger Maria Montecinos Franjola.

Trägolven kommer igen på alla våningar i en blandning av naturlig ek och grå. Kontorens golv är mörkare, medan allmänna ytor är ljusa. Möblerna plockar upp de runda formerna i marmorns mosaik och även den sofistikerade lekfullhet som Maria Montecinos Franjola sökte. I lokalerna finns lounger, gym, bio, ett rum för arkadspel.

Det var som att inreda ett inomhuscampus, säger Maria Montecinos Franjola. Det är så stort att folk åker skateboard och inlines för att komma fram.

Håller golven för det?
Det har inte varit några problem.

Förslag på kollektion

Om

På kontoret hos spelbolaget Coffee Stain Studios finns tre material på golvet som samverkar i en helt magisk kombination.

Arkitekt/Designer

Montecinos Franjola Design

Entreprenör

Skeppsviken

Segment