Aerial view of a modern waiting area or lounge with smooth furniture and durable vinyl flooring in soft shades of beige

iQ Optima, Moving nuances

Upptäck vår uppdaterade och klassiska iQ Optima kollektion

iQ Optima har funnits i över 40 år och är ett av våra mest sålda homogena plastgolv. Nu kommer kollektionen med nya mönster och en utökad färgpalett med möjligheten att kombinera tillsammans med iQ Eminent och iQ Granit.

iQ-golv utmärker sig genom möjligheten att kunna återställa golvets ytskikt och utseende genom torrpolering. Att göra detta regelbundet tar bort microrepor och håller golvytan slät och förseglad vilket bibehåller städfunktionen över golvets fulla livslängd.

Tillverkad i Sverige med ansvarsfullt material som är fullt återvinningsbart (både installationsspill och utrivna golv) genom vårt ReStart®program.

Modern waiting area with smooth furniture and durable vinyl flooring offering a spacious and contemporary environment

Inspirerad av akvarell

Akvarellens organiska linjer och subtila toner genomsyrar den nya kollektionen och ger oändliga möjligheter till att skapa harmoniska utrymmen. Den klassiska riktningseffekten finns kvar, och kollektionen finns tillgänglig i tre olika mönster med en färgpalett i 55 nyanser. Designmöjligheterna är också flera då den är framtagen för att kunna matchas med iQ Granit och iQ Eminent-kollektionerna där de fyra färgfamiljerna Oxid, Lichen, Basalt och Argil även finns.

Explore our captivating watercolour moodboard featuring serene green hues beautifully rendered on smooth vinyl material.

Hållbar och pålitlig

Torrpolera till nyskick

Tarkett är det enda företaget på marknaden som erbjuder den unika möjligheten att torrpolera ett golv till nyskick, och helt utan användning av vax och polish. Torrpoleringen tar inte bara bort microrepor, det gör också att iQ-golvet vid normal användning kan återställas till sin ursprungliga städfunktion under hela sin livslängd.

En komplett golvlösning

iQ Optima-kollektionen är speciellt utformad för att möta behoven i de mest krävande miljöerna och kan kombineras med våra mer tekniska golvserier med statiskt ledande och avledande egenskaper, iQ Toro SC och iQ Granit SD, liksom halkhämmande Granit Multisafe och Granit Safe T. Du kan välja bland 14 matchande färger. Alla 55 färger av iQ Optima finns också i akustikversion med 16 dB stegljudsdämpning. 

Tillverkad för att kunna återvinnas

iQ Optima Circular Journey infographic

Tarkett arbetar sedan länge med utveckling och innovationer inom hållbarhet.

iQ Optima är tillverkad i Ronneby, Sverige och innehåller i genomsnitt 25% återvunnet material. Golvet är fullt återvinningsbart , både installationsspill och efter användning, och produceras med 100% förnybar energi. Vi är övertygade om att cirkulär ekonomi är rätt strategi för att spara på jordens resurser, minska avfallsberget och hjälpa till att bromsa den globala uppvärmningen. 

Bildgalleri

Relaterade artiklar

På ett äldreboende får en äldre person hjälp
Design | Äldreboenden

Golv är en viktig del av designen för att skapa välbefinnande och för att vi ska kunna åldras på ett värdigt och bra sätt när syn, hörsel och den kognitiva förmågan försämras.

Sjukvård, golv, människor i en operationssal
Golv för sjukvård

Den rumsliga utformningen och miljön på ett sjukhus påverkar patienternas möjligheter att återhämta sig snabbare, både fysiskt och psykiskt.

Glada elever i en tillgänglig skola
Skolmiljö - En tillgänglig skolmiljö för alla

Ambitionen är att skapa en inkluderande miljö för alla elever och personal, då behöver lokalerna vara anpassade för personer med nedsatt syn eller nedsatt rörelseförmåga.

Tarkett Restart GBR Golvåtervinning
ReStart® - Golvåtervinning

Vårt system för att ta tillbaka material och återvinna det går under namnet ReStart. Vi förvandlar gamla plastgolv, linoleumgolv och textila plattor till ny råvara.