Qrtech

Qrtech

2022 | Mölndal, Sverige

Bildgalleri

DESSO Metallic Shades ger teknikbolagets lokaler ny glans

När inredningsarkitektbyrån Modesty Concept fick uppdraget att bygga om teknikföretaget Qrtechs lokaler i Mölndal, Göteborg, förvandlade de ett uppdelat cellkontor till en ombonad plats där människor kan mötas. DESSO Metallic Shades och möbler av iQ Surface hjälpte till att fånga en känsla av framtid och kreativ lekfullhet.

Qrtech är en arbetsplats full av ingenjörer som varvar mellan att programmera och löda. Arbetet är tekniskt, så nördigt det kan vara, men väldigt roligt och nyskapande vilket vi har lyft fram i inredning och material, säger inredningsarkitekten Hanna Brotén Chocron.

Arkitekterna inledde projektet med en förstudie där intervjuer med anställda gav en bild av hur företaget jobbade och vart de var på väg. Därefter ritades planlösningen om.

Qrtechs 100 anställda sitter i en avlång u-formad lokal. Tidigare fanns tre ingångar som nu slagits ihop till en gemensam entré i mitten. Det är lokalens hjärta med reception, lounger och en stor lunchyta. Platser att mötas som tidigare saknats. Ett särdrag i lokalen är att kontorsplatser varvas med labb och verkstad. Ytorna för praktiskt arbete finns kvar men skrivbordsplatserna har byggts om så att medarbetare som tar samtal får sitta avskilt medan medarbetare som jobbar i projekt sitter tillsammans.

På öppna ytor, konferensrum samt i korridorer fångas företagets anda med textilgolvet Desso Metallic Shades. 
Det har lite gläns vilket passar den teknikdrivna och futuristiska känslan som finns i företaget, säger Hanna Brotén Chocron.

Möbler som bord och podier kläddes med iQ Surface i grå och vinröda nyanser.
iQ är ett tåligt och funktionellt material, men framför allt fastnade vi för det prickiga mönstret som reflekterar den kreativitet och lekfullhet vi sett hos medarbetarna, säger Hanna Brotén Chocron.  

Alla färger och mönster tar avstamp i Qrtechs grafiska profil. Känslan i inredningen är mjuk, bakåtlutad, inbjudande. 
Det behöver inte bli hårt och kantigt bara för att det handlar om teknik, säger Hanna Brotén Chocron.

Resultatet är ett socialare kontor med en röd tråd genom inredningen som reflekterar företagets särprägel.
Det är den absolut viktigaste delen i vårt hållbarhetsarbete: Att en inredning är djupt förankrad i ett företags identitet och därmed anpassad till framtida behov, säger Hanna Brotén Chocron.
 

Förslag på kollektioner

Om

När inredningsarkitektbyrån Modesty Concept fick uppdraget att bygga om teknikföretaget Qrtechs lokaler förvandlade de ett uppdelat cellkontor till en ombonad plats där människor kan mötas.

Arkitekt/Designer

Hanna Brotén Chocron, Jessica Eek och Tilde Wennerlund Carlsten från Modesty Concept

Segment

Kategori