Desso Stratos & Desso Stratos Blocks – nu ännu mer hållbara

Desso Stratos & Desso Stratos Blocks – nu ännu mer hållbara

EcoBase® och Econyl ®- Standard för uppdaterade Desso Stratos

Vår populära kollektion Stratos är uppdaterad i en ny fräsch färgpalett och är i linje med vårt hållbarhetsarbete. Desso Stratos och Desso Stratos Blocks kommer nu med Ecobase® baksida och Econyl® garn som standard. Vilket betyder att kollektionen nu uppfyller vår hållbarhets- och återvinningsstrategi.

Desso Stratos är ett praktiskt, prisvärt och stilfullt alternativ som kan installeras i en mängd olika områden. Nu har Stratos och Stratos Blocks fått nytt liv med ännu mer kreativ frihet.

Se kollektionen Stratos

Se kollektionen Stratos Blocks

Lekfulla färger

Desso Stratos innehåller 24 väl utvalda färger, där sju av färgerna är från originalkollektionen stannar kvar. Originalfärgerna får nu sällskap av varma och kalla neutrala färger och 12 statement-färger. Med inslag av gult, rosa, orange, aqua och aubergine ger Stratos dig som designer möjlighet att vara mer kreativ. Kombinera dem med Stratos Blocks som utökas, från tre till sex nya färger.

Vårt hållbarhetsengagemang 

Den uppdaterade kollektionen kommer med EcoBase® som baksida och är tillverkad med återvunnet Econyl®-garn. Vilket är Tarketts mest hållbara val inom textilgolv, de är nu standard för Stratos och Stratos Blocks-kollektionerna.  Stratos och Stratos Blocks är nu certifierade på silvernivå enligt Cradle to Cradle®. Produkten har vår 100% återvinningsbara Ecobase® baksida, som innehåller minst 80% återvunnen kalk* från det lokala dricksvattnet i Holland.


*Lloyd’s Register har försäkrat att baksidan är 100% återvinningsbar. 

Återvunnet Econyl®-garn

Kollektionerna har Econyl®-garn som är återvunnet av insamlat avfall och dessutom är 100% återvinningsbart igen, igen och igen. I tillverkningen används bland annat övergivna fisknät och gammalt textilgolvsgarn från vårt eget återvinningssystem. Med våra miljömedvetna produktionsprocesser och återvunna material strävar vi efter att skapa hälsosammare utrymmen med hållbara golv som gynnar både människan och miljön.

Bildgalleri

Du kanske också är intresserad av:

Desso Traverse picture
Textilgolv skapar en bättre inomhusmiljö

Ett textilgolv av hög kvalitet kapslar in damm och partiklar och håller kvar dem tills du dammsuger. De är också ljudreducerande och skapar en tystare miljö.

Desso inuti ett textilgolv garn
Inuti ett textilgolv

Ett textilgolvs kvalité handlar om materialet som används och hantverket i hur plattorna formas, tuftas och skärs ut.

Återvinning
Cradle to Cradle®

Vårt engagemang i den cirkulära ekonomin har en lång historia. Tarkett samarbetar sedan 2011 med Cradle to Cradle och miljöinstitutet EPEA.

Förslag på kollektioner