Bokios nya kontor på Avenyn i Göteborg | Kvarteret Sturefors

Bokios nya kontor på Avenyn i Göteborg | Kvarteret Sturefors

2020 | Göteborg, Sverige

Bildgalleri

Magnifikt ljusinsläpp gör rättvisa till en klassisk rutparkett på Avenyn

Kvarteret Sturefors är en del av Mid Avenue, fastighetsbolaget Wallenstams storsatsning på Göteborgs mest centrala adress. Mid Avenue består av fyra kvarter av högprofilerad shopping, kultur och kontorsytor på Avenyn. I Sturefors kontorslokaler sitter bokföringstjänsten Bokio, vars våningsplan inretts av arkitektbyrån GAJD. En ny lokal fick traditionell förankring med hjälp av trägolvet Tarkett Noble Oak Manhattan

Kontorskvarteret Sturefors tilltagna fönsterpartier bjuder på massor av naturligt ljus och utsikt över stadslivet. Ljusinsläppet gör också att parkettgolvet Tarkett Noble Oak Manhattan var ett särskilt lämpligt val. Allt i tillverkningsprocessen av detta exklusiva ekgolv strävar efter att materialet ska komma till liv i rummets ljus. 

Mönstret i Noble är ett holländskt rutmönster, ett klassiskt parkettmönster som funnits sedan 1600-talet men blev särskilt populärt på 50-talet. Tarketts variant kommer i en samtida palett av vita, svarta eller mörkbruna golv. Trästavarna är utvalda för en livfull men lugn karaktär, vilket betyder att de visar upp träets naturliga skiftningar men inga kvistmärken. Träet har fått en mjuk borstning i fibrernas riktning, vilket ger en lätt struktur. Slutligen har golvet behandlats med en matt hårdvaxolja som ger skydd utan att dölja träets naturliga skönhet. Resultatet är sofistikerat och traditionellt, men uppdaterat för vår tid. Att installera ett sådant golv med de ljusförutsättningar som finns på Sturefors är att ge utrymmet en behaglig känsla av rörelse och liv som aldrig blir distraherande. 

Bokios lokaler består av två och ett halvt våningsplan plus takterrass. Golvet är en kombination av betonggolv och 800 kvm av trägolvet Noble Oak Manhattan. Som alltid när det gäller avancerade parkettmönster krävs en estetiskt avvägd installation. Denna har utförts av golvläggare Randéns mattor. 

Förslag på kollektion

Om

I Sturefors kontorslokaler sitter bokföringstjänsten Bokio, vars våningsplan inretts av arkitektbyrån GAJD. En ny lokal fick traditionell förankring med hjälp av trägolvet Tarkett Noble Oak Manhattan.

Arkitekt/Designer

GAJD

Entreprenör

Billström Riemer Andersson Bygg AB/Randéns mattor

Fastighetsägare

Wallenstams

Segment

Kategori