Golv för hotell & restaurang

Golv för hotell & restaurang

Att inreda för hotell- och hospitalitybranschen

På Tarkett har vi många dedikerade medarbetare som arbetar specifikt med hospitality-segmentet, det vill säga hotell, restauranger, spa och andra verksamheter där gästfrihet står i centrum. Vi kan hjälpa till med designen av en specialtillverkad produkt eller sy ihop ett helhetserbjudande med golv till alla typer av rum. Som del av vår service publicerar vi nu även en omvärldsbevakning av vår bransch. Här hittar du artiklar om hur hotellbranschen återhämtar sig efter pandemin, bakgrunden till kända begrepp som “boutiquehotell”, arkitektur som främjar hälsa och välmående och mycket mer.

Trevlig läsning!

Trender inom hotell- och hospitalitybranschen

En bransch i förändring. Experter från Tarkett ger sin syn på hotellbranschens utveckling och vilka utmaningar men framförallt möjligheter vi står inför.

Att inreda långsiktigt i en trendkänslig miljö

Carsten Michaelsen, senior inredningsarkitekt och medgrundare till Interiør Gruppen, berättar om materialval och inredning som håller över tid.

Design för hälsa och hygien - Alvar Aaltos Paimio Sanatorium

Alvar Aaltos Paimio Sanatorium var ett banbrytande exempel på hälsofrämjande arkitektur. Nu öppnar anläggningen igen för att visa design som förbättrar både hälsa och hygien.

DESSO Axminster - ett vävt lyxgolv i ull

DESSO Axminster - det klassiska textilgolvet för hotell. Mer slitstark och kompakt än liknande produkter på marknaden och specialtillverkas utifrån kundens önskemål.

Hotellkoncept - varför design är en viktig nyckel till framgång

Design spelar en viktig roll för att ge hotellverksamheten en identitet, oavsett om det gäller ett boutiquehotell eller en hotellkedja.

Rekommenderade golv för hotell & restauranger

Textilgolv

Just nu pågår en renässans för textilgolv i både hem och offentliga miljöer. Dagens textilgolv förser framgångsrikt lokaler med rätt akustik, komfort, luftkvalitet och känsla.

Heterogena plastgolv

Heterogent plastgolv erbjuder en varierande lösning för alla typer av installationer. De finns i många olika utföranden för att passa likväl hemmiljö som högtrafikerade ytor som skolor och sjukhus.

Designgolv - LVT

När det kommer till våra LVT-golv är designmöjligheterna näst intill oändliga. Golven tillverkas i både plank- och plattformat i en mängd olika färger, mönster och kvalitéer.

Referenser inom hotell och restaurang

Boutiquehotel STAATS Haarlem
Boutique Hotel Staats

Unika STAATS Boutique hotel valde att lägga in Tarkett Desso textilgolv för att skapa en lyxig och ombonad känsla.

Golv till Hotell Mårtenson
Hotell Mårtenson

Ett nyrenoverat hotell i Halmstad där 2020-talet möter 1920-talet. På golvet ligger ett ljust parkettgolv från kollektionen Noble.

Bibliotek iQ Surface
Halden Bibliotek

Bibliotek med lekfull materialanvändning och fokus på trivsel och bekvämlighet.

Golv till Paimio Sanatorium
Paimio Sanatorium

En föregångare för hälsofrämjande design öppnar igen. Nu är både estetik och funktion återskapat med ett nytt linoleumgolv från kollektionen Veneto xf² 2,5 mm.