Tingstads showroom i Malmö

Tingstads showroom i Malmö

2020 | Malmö, Sverige

Bildgalleri

När Tingstad skulle öppna sitt nya butikskoncept i Malmö matchades den innovativa butiksytan med golv och podier klädda med iQ Surface. Konceptet består av en fysisk e-handelsbutik, ett kontor och ett showroom — och var en utmaning som handlade om att skapa en enhetlig känsla i ett mångsidigt utrymme och samtidigt ge ett intressant uttryck som behåller sin aktualitet över tid.

Tingstad säljer förbrukningsmaterial, arbetskläder och utrustning för olika typer av verksamheter, som restauranger, butiker, salonger, verkstäder och kontor. Företaget har drygt 60 000 produkter i sitt sortiment, varav många är engångsartiklar, vilket ställer stora krav på hållbarhet. De senaste åren har Tingstads fokus på hållbarhetsfrågor lett till bland annat ett specifikt sortiment av produkter tillverkade av fossilfri råvara, återvunnet material eller enligt relevant miljömärkning. Detta hållbarhetstänk har reflekterats i det fysiska rummets materialval, t.ex. via valet av iQ Surface, ett material som idag kan produceras cirkulärt. I Tingstads showroom kan kunder se alla produkter i verkligheten och beställa direkt på plats via smarta shoppingskärmar.

Arkitekten berättar:
Vi har sedan fyra år samarbetat med Tingstad kring inredning av kontor och andra ytor i Göteborg, Stockholm, Oslo och Malmö. Den här gången handlade det om att göra den 496 kvadratmeter stora lokalen i Malmö till en plats som kombinerar showroom, kontor och butik. Det innebar bland annat en digital dimension med smarta e-tags och skärmar för att handla smidigt på plats och få varorna levererade någon dag senare.

Vi ville skapa ett koncept som kändes nytt och fräscht men samtidigt långsiktigt och tidlöst. Paletten består av beige toner och pasteller som blandas med läder och trä. Energi, transparens och grafiskt var ledorden för inredningen som därmed fick enkla raka linjer med detaljer som skapar intresse. Ett exempel på en sådan detalj är iQ Surface, som vi använde för både golv och podier. Att använda samma material för golv och inredning ger ett enhetligt resultat som är lätt att hålla rent, men framför allt skapar det en intressant miljö som kommer att kännas aktuell under en lång tid framöver.

/ Hanna Brotén Chocron, inredningsarkitekt på Modesty Concept

Förslag på kollektioner

Om

När Tingstad skulle öppna sitt nya butikskoncept i Malmö matchades den innovativa butiksytan med golv och podier klädda med iQ Surface.

Arkitekt/Designer

Modesty Concept

Segment