Ytelastiska sportgolv 

Ytelastiska sportgolv 

Ytelastiska sportgolv 

En ytelastisk konstruktion innebär att en större del av underlagskonstruktionen sviktar. Fördelning vid nedslag som löpsteg och hopp ger därför en annan känsla än punktelastiska golv - både relaterat till rörelse och ljud. Vi erbjuder både ytelastiska träsportgolv och ytelastiska sportgolv kombinerat med en linoleum- eller vinylmatta. Den ytelastiska konstruktionen lämpar sig bäst för fullvuxna människor. För personer under 50 kg blir detta golv för stumt. 
 

Graf som visar när man ska välja vad för sportgolv | Tarkett

Ytelastiska träsportgolv

Vår trägolvsteknik är mindre känslig för temperaturväxlingar och luftfuktighet vilket är riskfaktorer i kombination med trä. Tarketts trägolvsteknik är dock utvecklad för att klara den typen av påfrestningar. Samtliga av Tarketts ytelastiska träsportgolv uppfyller krav enligt EN 14904 standarder och samtliga har även Cfl-S1 certifikat. Alla trägolv levereras med Tarkett Sports Lacquer: en speciellt framtagen matt lack för idrottsutövande. 

Ytelastiska sportgolv med linoleum- eller vinylmatta

Lumaflex Energy har en undergolvskonstruktion med dubbel not och fjäderkonstruktion som är patenterad av Tarkett och kombineras med en linoleum- eller vinylmatta. Träunderlag i 15 mm björkplywood som ger mycket bra stabilitet och gör golvet mycket tålig för tunga laster upp till 800 kg.

Du kanske också är intresserad av:

Tarkett sportgolv, Omnisport Pureplay - sportutövande man på gult golv
Sportgolv

Vår definition av ett bra sportgolv är ett golv som minskar risken för idrottskador, läs mer om fördelen med Tarketts sportgolv.

Förslag på kollektioner