Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Proflex
Välj produkt
Sportgolv

Proflex

Proflex M är speciellt utformat träsportgolv för professionellt utövande av basket och squash. Underlagskonstruktionen bygger på ett dubbelregelsystem som ger optimal stötupptagningsförmåga - 60% - och perfekt bollstuds och ljudresonans över hela planen. Proflex är behandlat med Tarkett Sports Lacquer, ett rep och-slittålig matt lack specifikt framtagen för idrottsutövande för att ge optimalt grepp. Ytan är även lätt att rengöra. Golvet är lämpligt för fullvuxna >55kg.
Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Ytbehandling: Sport Tech Lacquer
Total tjocklek: 88 mm
Tjocklek, slitskikt: 3,50 mm
Totalvikt: 20 kg/m²
Läggningsmetod: Flytande
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Proflex
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Ytelastiska sportgolv

En ytelastisk konstruktion innebär att en större del av underlagskonstruktionen sviktar. Fördelning vid nedslag som löpsteg och hopp ger därför en annan känsla än punktelastiska golv - både relaterat till rörelse och ljud. 

Sporthall med ytelastiskt sportgolv från Tarkett
Uppbyggnad
PROFLEX
  1. 22 mm parkettbräda (194x2520) 
  2. Dubbelregelsystem (2500x60x22) med 10 mm dämpande kuddar. Två reglar somn ligger i kors med 28 cm mellanrum.
  3. 12 mm skum
  4. Tarfilm 100
  5. Installation: Häftas med klammerpistol
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Proflex