Damm och partiklar

Damm och partiklar

Inomhusmiljö

Vi vill att våra golv ska bidra till en bättre miljö där människor bor, arbetar och vistas. Golven ska vara bekväma att gå på, enkla att hålla rena, ge bra akustik och bidra till en säker och hälsosam inomhusmiljö. Eftersom vi tillbringar cirka 90 % av vår tid inomhus är vår inomhusmiljö av största vikt för vår hälsa. Samtidigt går utvecklingen mot mer energieffektiva byggnader med god isolering och hög täthet. Detta påverkar ventilationen och luftkvaliteten negativt. Vi ser också att hälsoproblem med astma och allergier ökar. Därför arbetar vi på Tarkett för att skapa golvprodukter som bidrar till en god inomhusmiljö och en bättre hälsa.

samm och partiklar - golv Tarkett

God luftkvalitet kan göra skillnad. God luftkvalitet har till och med visat sig påverka produktivitetsnivåerna på ett kontor genom att förbättra människors koncentration och förmåga att bearbeta information. Studier visar en produktivitetsökning på upp till 5 % när luftkvaliteten förbättras*. På Tarkett vet vi att golvet du väljer är kopplat till kvaliteten på inomhusluften du andas. 

Airmaster textilgolv

Textilgolv bidrar till renare luft

En funktion som förvånar många är att textilgolv kan bidra till en renare inomhusluft. De senaste 30 åren har våra textilplattor tillverkats av dammfritt nylon. Ett modernt textilgolv drar åt sig och kapslar in damm och findamm och håller kvar dessa partiklar tills du dammsuger. Med rätt dammsugare tar du effektivt upp smuts även på djupet. Eftersom våra textilgolv har väldigt låga VOC (emissionsvärden) frigörs inga kemikalier från mattan.

Textilgolv bidrar till renare luft

Airmaster® - textilmattan som renar luften

AirMaster® lanserades första gången 2010 och skapades kring ett patenterat garn som kapslar in damm och partiklar ännu mer effektivt än vanliga textilgolv. Luftkvaliteten i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

Läs mer om AirMaster®.

*William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US
 

På samma ämne:

Låga VOC:er för bättre inomhusluft

Läs om våra låga nivåer av VOC (Volatile Organic Compound) och varför detta spelar en stor roll i vårt välbefinnande.

Läs mer här
 

Produkter

Läs mer om vårar rekommenderade produkter:
Linoleum - Desso AirMaster - Acczent - iQ Optima - iQ Granit

 

 

Ladda ned vår hållbarhetsrapport

Du kanske också är intresserad av:

Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft
Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

Låga VOCs för en bättre inomhusmiljö med golv
Emissioner | VOC

Läs om våra låga nivåer av VOC (Volatile Organic Compound) och varför detta spelar en stor roll i vårt välbefinnande.