Tarkett - DESSO SoundMaster akustikbaksida för textila plattor

DESSO SoundMaster® - Akustikbaksida

Akustikbaksida för våra textilgolv

Lägre ljudnivå innebär högre effektivitet. Tystare miljöer förebygger hälsoproblem, reducerar stressnivån gör det lättare att koncentrera sig. Detta är extra viktigt i öppna kontorslandskap där människor behöver arbetsro samtidigt som möjligheten till både privata samtal och större möten måste finnas. 

Störande ljud kan komma från till exempel trafiken utanför fönstret, värmesystem eller luftkonditionering. Även datorsystemen kan orsaka ljud som gör det svårt att uppnå en optimal ljudnivå. Det är därför en akustiklösning med hög ljudabsorption och ljudisolering är så viktigt.  Det bästa och mest kostnadseffektiva alternativet är att välja SoundMaster som baksida till ditt textilgolv istället för tak, väggar eller paneler som oftast är en betydligt dyrare lösning.

DESSO SoundMaster Akustikbaksida till textila golv

DESSO SoundMaster® erbjuder ett stegljudsförbättringsvärde på upp till +10 dB över standardvärdet och sätter därför en ny standard för textilgolv.

Generellt minskar ett textilgolv ljudnivån med mellan 20 till 30 dB.  DESSO SoundMaster® reducerar ljudnivån med upp till +0,15 (αw), vilket motsvarar en förbättring med upp till +100% när man jämför med ett vanligt textilgolv med ett αw-värde på mellan 0,15 och 0,20.

En textilplatta är uppbyggd av olika lager vars design i sig optimerar ljudabsorptionen, men här är SoundMaster® ytterligare ett snäpp bättre. SoundMaster är tillverkad av 100 % polyester varav 80 % är återvunnet. Ett material som har mycket bra ljudisolerings- och ljudabsorptionsegenskaper. Som bonus får man även en mer komfortabel matta att gå på, men det slutar inte där. Förutom den förbättrade funktionaliteten är SoundMaster ett utmärkt exempel på återbruk då den till 80 % består av material från återvunna PET-flaskor.

SoundMaster® Thrive

Nu finns även SoundMaster® Thrive som tillval för våra textila Desso-golv. SoundMaster® Thrive är återvinningsbar och Cradle to Cradle certifierad. Den nya akustikbaksidan har samma egenskaper som SoundMaster® Lite.

Olika utföranden av vår akustikbaksida SoundMaster®:

DESSO SoundMaster®
DESSO SoundMaster® Lite
DESSO SoundMaster ® Thrive

Du kanske också är intresserad av:

Desso Traverse picture
Textilgolv skapar en bättre inomhusmiljö

Ett textilgolv av hög kvalitet kapslar in damm och partiklar och håller kvar dem tills du dammsuger. De är också ljudreducerande och skapar en tystare miljö.

Desso inuti ett textilgolv garn
Inuti ett textilgolv

Ett textilgolvs kvalité handlar om materialet som används och hantverket i hur plattorna formas, tuftas och skärs ut.

Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft
Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

Återvinning
Cradle to Cradle®

Vårt engagemang i den cirkulära ekonomin har en lång historia. Tarkett samarbetar sedan 2011 med Cradle to Cradle och miljöinstitutet EPEA.

Kontor med Tarkett Dessos textilgolv, grått och gult.
DESSO Essence kollektionerna - Kombinera dem som du vill!

Essence textilplattor är framtagna för att kunna matchas med varandra, utforska möjligheterna med Essence, Essence Stripe, Essence Maze och Essence Structure.

Human Fascination textilgolv – inspirerad av naturens vidsträckta landskap
Human Fascination textilgolv – inspirerad av naturens vidsträckta landskap

Human Fascination textilgolv, en hyllning till naturens mångfald så väl som dess skörhet.

Kontor textilgolv heltäckningsmatta röd rosa orange grå
Desso Stratos & Desso Stratos Blocks – nu ännu mer hållbara

Vår populära kollektion Stratos är uppdaterad i en ny fräsch färgpalett och är i linje med vårt hållbarhetsarbete. Desso Stratos och Desso Stratos Blocks kommer nu med EcoBase® baksida och Econyl®garn