Höstens textilnyheter

Höstens textilnyheter

Vackra och hållbara textilgolv i höstens kollektioner från DESSO

Det händer mycket inom textil under hösten och vi lanserar och uppdaterar inte mindre än 8 kollektioner. Bland annat Red Dot-vinnande Futurity som fick pris inom den nya kategorin "Innovativ produkt". Gemensamt för samtliga DESSO-kollektioner är hållbarhetsaspekten och den vackra designen. Kollektionerna bjuder på såväl neutrala och livliga färger, en modern tolkning av Art Deco, trendriktiga geometriska mönster och brokig texturdesign. Och inte minst får du en mängd kombinationsmöjligheter.

DESSO Fields

DESSO Fields, en av våra mest omtyckta textilkollektioner, har uppdaterats och består nu av hela 37 färger. Färgpaletten är modern med en vacker färgskala från neutrala jordnära toner till klara, starkare nyanser. Nytt är också att kollektionen kan kombineras med DESSO Linon, vilket resulterar i 55 färger och möjligheten att använda sig av olika texturer för att skapa en modern, spännande känsla.
 
Fields effektfulla mönster kommer från det färgade garnet, vilket kontrasterats med en svart tråd. Kombinationen med texturen från de oregelbundna öglorna gör att det påminner om handvävd textil.

Garnet som används, ECONYL, tillverkas av återvunnet material, bl a nylon från gamla fiskenät. Baksidan, EcoBase™, kan vi återvinna till 100% och återanvända i vår egen produktion. Den innehåller polyolefin och består till 80% av återvunnen kalk.

DESSO Fields är certifierad med Cradle to Cradle på silvernivå.

DESSO Futurity

DESSO Futurity har en rå och orgelbunden textur som passar perfekt i en miljö där den får ta plats. Kollektionen består av fyra olika färgställningar med ljus och mörk bas där inspirationen är hämtad från en natur med oförutsägbar karaktär.

Futurity består av återvunnen textil som illustrerar Tarketts engagemang för hållbarhet med färgkombinationer och en känsla som har hämtats från återvunnet garn. Så som det ser ut när garnet återvinns i Tarketts anläggning i Waalwiijk, Nederländerna. 

Den nya kollektionen vann en Red Dot för god design i den nya kategorin ”Innovativa produkter” i april 2020.

Futurity är en textilplatta, men en av designerna är även möjlig att få som avpassad matta.

• 100% återvinningsbar
• DESSO EcoBase-baksida som standard
• Certifierad enligt Cradle to Cradle® på silvernivå
• Tillverkad av 100% ECONYL-garn, återvunnet nylon
• Tillval: SoundMaster (Lite), akustikbaksida

DESSO Marvel

DESSO Marvel, precis som Futurity, är en kollektion där råmaterialen får tala för sig själva. Designen är av en lugnare, subtil karaktär och ger textilplattorna en känsla av att vara handgjorda. Skuggorna och de olika nyanserna gör framtoningen varm och mjuk. Kollektionen finns i 13 färger, neutrala toner som kan kombineras med accenter i grönt, blått och terracotta. Inga plattor är likadana.

• 100% återvinningsbar
• DESSO EcoBase-baksida som standard
• Certifierade enligt Cradle to Cradle® på silvernivå
• Tillverkad av 100% ECONYL-garn, återvunnet nylon
• Tillval: SoundMaster (Lite), akustikbaksida

DESSO Mode Collection

DESSO Mode är en kollektion där designen står i fokus som gör det möjligt att skapa spännande och lekfulla ytor för både arbete och avkoppling. Den är tät med en strukturerad yta.

Avenue, Eclectic, Scenic, Metropol och Vista har alla en distinkt personlighet och ger en komfortabel lyxig känsla. Varje design finns tillgänglig i hela 42 olika färger, vilket gör det möjligt att skapa unika rum. Nyanserna går från livliga till mer neutrala toner. Kollektionerna bjuder på en modern tolkning av Art Deco, trendriktiga geometriska mönster och brokig texturdesign.

Förutom stabiliteten har Mode många fördelar – den är lätt att installera, underhållet är enkelt och det går att byta ut en platta eller flytta en hel sektion om man skulle önska. Som standard är DESSO Mode försedd med en akustikbaksida av filt, DESSO SoundMaster Lite. Den är behaglig att gå på, men framförallt så absorberar den ljud och har en stegljudsdämpning på 35dB. 

Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft
Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

Desso Cradle 2 Cradle bild
Desso - Cradle to Cradle®

Idag behöver inga Desso-golv sluta som sopor. När vi som första golvföretag i världen certifierades för Cradle to Cradle genomgick företaget enorma omställningar.

Tarkett - DESSO SoundMaster akustikbaksida för textila plattor
DESSO SoundMaster® - Akustikbaksida

Tystare miljöer reducerar stress och gör det lättare att koncentrera sig. DESSO SoundMaster är en smidig akustiklösning som skapar en bättre arbetsmiljö.

Kollektioner