Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
DESSO Futurity
Välj produkt
Textilgolv - plattor | Återvinningsbara textilgolv | Circular collection

DESSO Futurity

Återvinn, förnya och försköna: textilgolvskollektionen DESSO Futurity är en hyllning till vår jord och dess värdefulla resurser och en kollektion där råmaterialen får tala för sig själva. Desso Futuritys orgelbundna textur - vild och tuff – gör det möjligt att skapa ett golv som sticker ut från mängden. 

Kollektionen består av fyra olika färgställningar. Två av dem har en ljus bas med ett mörkare mönster och de andra har en mörkare bas med ett ljusare mönster vars inspiration är hämtad från en natur med oförutsägbar karaktär. En rå textur som passar perfekt i en miljö där den får ta plats. 

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Textile floor coverings
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Construction Process: TUFTED
Gauge Rate: 1/10"
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla DESSO Futurity
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Höstens textilnyheter

Det händer mycket inom textil under hösten och vi lanserar och uppdaterar inte mindre än 8 kollektioner. Bland annat Red Dot-vinnande Futurity som fick pris inom den nya kategorin "Innovativ produkt". Gemensamt för samtliga DESSO-kollektioner är hållbarhetsaspekten och den vackra designen.

Höstens textilnyheter
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om DESSO Futurity