Nya, hållbara vinylgolv för hemmiljö

Nya, hållbara vinylgolv för hemmiljö

Nya, hållbara vinylgolv för hemmiljö

Nu lanserar vi nya mönster till våra vinylgolvskollektioner för hemmiljö. Kollektionerna Tarkett Extra, Texstyle och har i samband med detta fått ett nytt samlingsnamn, Iconik.  Vi ger även plats till 10 färger från de välkända proffskollektionerna  iQ Surface och iQ Megalit som passar den designintresserade köparen som vill ha ett vackert golv av absolut högsta kvalitet. 

 

Ett smart val

Vinylgolv är ett praktiskt golv med många olika design som passar de flesta. Materialet är slitstarkt, lättskött och skönt att gå på. Golven passar extra bra i rum med stort vardagsslitage som t ex i kök och hall. Självklart är de alla ftalatfria med låga emissioner. iQ-golven kan vi ta tillbaka, återvinna och tillverka nya golv av. 

Ett smart val helt enkelt. 

Nytt samlingsnamn för populära kollektioner

Vi har tillverkat vinylgolv sedan 1940-talet och många av våra vinylgolv har hunnit bli ikoniska. Därför har vi valt att ge våra populära kollektioner ett nytt samlingsnamn Iconik. Här hittar du våra populäraste mönster tillsammans med ett antal nya. Med rätt verktyg kan man enkelt lägga detta själv. Vi erbjuder golven i 2, 3 och 4 meter bredd som sedan kapas till önskad längd.

ICONIK T-Extra med naturtrogna sten, -trä- och klassiska mönster i form av schackrutor.

ICONIK Texstyle med ljuddämpande textilbaksida för extra komfort.

Designgolv för hemmiljö

Namnet Tarkett iQ är synonymt med vinylgolv av högsta kvalitet. Men det står också för innovativ design och ett helt nytt sätt att se på vinyl som material. 

Golven har en iQ PUR-yta, vilket ger marknadens bästa skydd mot märken och fläckar. Därför är de ett perfekt val i en hall eller i ett kök som får utstå mest slitage. De passar också utmärkt i en tvättstuga med groventré då materialet är VT-godkänt och uppfyller branschens krav på vattentäthet med bred marginal. iQ-golven ska läggas av en professionell golvläggare och vid läggning i våtutrymmen ska alltid en GVK-auktoriserad fackman anlitas. 

iQ Megalit har ett modernt uttryck i vacker färgskala och en elegant mönsterbild med stora metalliska flingor inspirerade av naturens mineraler.

Tillsammans med svenska designbyrån Note Design Studio tog vi fram kollektionen iQ Surface, som lanserades under Milano Design Week 2019. Kollektionens mönsterbild är unik; kraftfull och finstämd på samma gång och påminner lite om det spräckliga konststensmaterialet terrazzo.

iQ Surface och iQ Megalit ingår även i vår badrumskollektion.

Här hittar du allt du behöver veta om våra iQ-golv.

Kollektioner